Kuća Goranovića u Somboru Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zdravko Goranović (59) iz Sombora, koji je juče ubio svoje ćerke i suprugu, a zatim zapalio kuću i izvršio samoubistvo, već je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca zbog nasilja, ali mu je sud, nakon donošenja nepravosnažne presude, ukinuo pritvor. Nekoliko dana po izlasku iz pritvora ubio je svoje ćerke i suprugu, a zatim presudio i sebi.

Protiv Zdravka Goranovića, nakon sprovedenog istražnog postupka, podignuta optužnica zbog sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici prema svojoj bivšoj supruzi i ćerki, a teretio se za period od 2016. do 2020. godine.

„Krivična prijava je podneta ovom organu od strane Policijske uprave u Somboru, nakon što je supruga prijavila događaj u maju 2020. godine. Ova krivična prijava je prva i jedina prijava podneta protiv Goranovića zbog nasilja u prodici. Goranoviću su zatim izrečene hitne mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i na predlog tužilaštva su produžene rešenjem suda. Istovremeno je tužilaštvo Osnovnom sudu u Somboru, u vanparničnom postupku, podnelo tužbu za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici i doneta je presuda kojom je Zdravku Goranoviću zabranjeno da uznemirava suprugu i decu, a naloženo je i iseljenje iz porodične kuće“, saznajemo u somborskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Anastasija Goranović, poginula, nastradala, saobraćajna nesreća
Anastasija Goranović Foto: Facebook/Anastasija Goranovic

Odmah zatim, na predlog tužilaštva, Goranoviću je određen pritvor i to još u fazi istrage. Kako saznajemo, pritvor mu je određen jer se nije moglo obezbediti njegovo prisustvo u postupku koji je vođen, pošto se krio i postojala je opasnost od bekstva.

„Dana 30.07.2021. godine je lišen slobode i od tada se efektivno nalazio u pritvoru po prethodno stavljenom predlogu tužilaštva. Optužnica protiv njega je tada već bila podignuta i potvrđena od strane Osnovnog suda u Somboru. Na ročištu za glavni pretres koje je održano 20.12.2021. godine, kada je i okončan postupak pred sudom, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor. Okrivljeni je oglašen krivim po optužbi i nepravnosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju tri godine i tri meseca, a pritvor nije produžen, već je ukinut. Po prijemu odluke o ukidanju pritvora tužilaštvo je odmah izjavilo žalbu“, rekli su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Podsetimo, okolina je Zdravka opisala kao čoveka nezgodne naravi, rekavši da je ta porodica godinama trpela nasilje. Somborci još pamte slučaj od pre nekoliko godina, kada je u dvorištu jednog zamenika tužioca iz Sombora ostavio preteću poruku i lažnu „kašikaru“.

Bonus video: Kuća u kojoj se dogodio zločin u Somboru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare