Podeli
Luka Jović
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Slučaj Luka Jović" dobija novi obrt nakon što se oglasilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i opovrglo današnju izjavu njegovog oca Milana, koji je izjavio da medijski natpisi nisu tačni, te da njegov sin nije prekršio meru samoizolacije.

Naime, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva, potvrđeno je Insajderu u ovom Tužilaštvu.

Time su se potvrdili navodi medija, koji su o tome pisali.

Ranije danas, otac fudbalera Luke Jovića, Milan, naveo je da navodi koje su mediji objavili nisu tačni, te da Luka nije imao nikakav problem, reagujući na pisanje medija da je protiv njega podneta prijava.

“Luka nikakav problem nema, u karantinu je, ne izlazi na ulicu, postuje propise kluba Real Madrid. Rekao mi je kada smo se čuli: “Ćale, vidiš šta su sve napravili, ne znam zašto pričaju takve stvari, kao da sam nekoga streljao, poštujem sve što je merama određeno”, rekao je Milan Jović i dodao da Luki samo prave problem, jer je, kako kaže, nekome zasmetao.

Međutim, Prvo osnovno tužilaštvo navelo je da je krivična prijava podneta zbog sumnje da je učinio krivično delo iz člana 248 Krivičnog zakonika, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, baš kao što su mediji preneli.

Luki Joviću preti kazna koja je propisana u članu zakona, novčana ili zatvor do tri godine.

Prethodno su mediji preneli da je Jović je napustio karantin u Madridu i došao u Srbiju da proslavi rođendan devojke Sofije Milošević, što se moglo videti na fotografijama na društvenim mrežama.

Podsetimo, juče je na konferenciji za medije predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla da se “oko 65.000 državljanina naše zemlje vratilo iz inostranstva” prethodnih dana. Kako je rekla, neki su prekršili obaveznu samoizolaciju, a pomenula je i slučaj jednog našeg fudbalera.

“Videli ste svi i primere naših fudbalera, koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji”, navela je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram