Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock, Privatna arhiva

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa hirurgom Vojno-medicinske akademije Nikolom Ostojićem na osnovu kog je on za prebijanje supruge osuđen na kaznu zatvora od godinu dana. Sud je prihvatio sporazum između tužilaštva i Ostojića, saznaje Tanjug.

U kaznu zatvora njemu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru. Ostojić je uhapšen u januaru prošle godine dok mu je sud sredinom decembra ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica).

Oštećena I.O. je na početku suđenja je iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegov supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz. I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Obrazlažući svoju odluku sudu, ona je rekla da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu Hirurg je osuđen za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo. Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu. Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi. Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, a povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

VIDEO: Hapšenje u okviru akcije Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare