Biljana Mašić. Foto: Printscreen/Sputnik/Dok anđeli spavaju

Biljana Mašić Aleksić, supruga optuženog učitelja glume Miroslava Aleksića gostovala je u emisiji "Dok anđeli spavaju" na Sputnjiku, u kojoj je govorila o optužbama protiv muža, kao i o tome zašto je o celom slučaju ćutala četiri meseca. Pomenuto gostovanje komentarisala je i spisateljica Biljana Srbljanović, koja je oštro osudila gostovanje Mašić Aleksić, tvrdeći da u njemu ponižava žrtve.

Osim supruge Miroslava Aleksića, Biljane Mašić, u emisiji se pojavio niz Aleksićevih prijatelja i bivših učenika i koji su govorili o pozitivnim iskustvima sa optuženim predavačem škole glume „Stvar srca“.

Pročitajte još:

Samo gostavanje na društvenim mrežama prokomentarisala je i dramska spisateljica i profesorka Biljana Srbljanović, koja je pomenuti intervju oštro osudila.

„Na ruskom mediju Sputnjik Srbija, državnom servisu strane zemlje, danas je gostovala srpska Ghislaine Maxwell, i u preko dva sata intervjua sa saučesnicom, gaslajtovala celu zemlju, ponizila žrtve optuženog pedofila i opravdavala čoveka protiv koga je podignuta optužnica za najgnusnija zlodela. Sramota me je ovog potpisa ispod njenog imena, zakona koji ne predviđa pravni lek da se propaganda ovakve vrste i delovanje ovakvih ljudi ograniči, i društva koje dopušta da joj strana agentura operiše u medijskom prostoru, sa jasnom namerom da nas ponizi i potlači.

Nemojte gledati ovaj intervju, jer oni žive i od tih klikova i učinak svoje propagande mere brojem pregleda. Umesto toga, zagrlite svoje dete i obećajte mu da nikada nećete dozvoliti da ih moćne čike i tete ikada i na bilo koji način povrede“ napisala je Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu.

Na ruskom mediju Sputnjik Srbija, državnom servisu strane zemlje, danas je gostovala srpska Ghislaine Maxwell, i u …

Posted by Леја Келер on Saturday, May 8, 2021

Inače, u emisiji se pojavili su se i glumci Vuk Kostić i Goran Sultanović. Oni su istakli da ne veruju žrtvama i da bi se „za 50 godina sigurno nešto otkrilo o tome“. Kostić je rekao da je nikad nije čuo ni za šta „čudno“ na časovima u glumačkoj školi.

Inače, javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

Aleksiću se na teret stavlja ukupno 19 krivičnih dela – 11 polnih uznemiravanja i osam krivičnih dela silovanja, izvršenih od 2008. do 2020. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram