Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, E-Stock_nenad_milosevic

Suđenje nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović održano je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Na današnjem pretresu nastavljeno je sa čitanjem dokaza, a Hrkalović je tom prilikom iznela optužbe na račun nekadašnjeg direktora policije Vladimira Rebića.

Autor: Aleksa Momčilović

Hrkalović je ponovo istakla da nije učinila nikakvo krivično delo, jer nije imala nadležnost za tako nešto. Ona je tom prilikom govorila i o snimcima kamera na hotelu „Konstantin“, koji se nalazi nedaleko od mesta ubistva Vlastimira Miloševića, a koje su se duže čekale.

“Tadašnji direktor policije Vladimir Rebić je svojim potpisom stavio pečat i potpis za kamere, za koje se sada meni sudi. Hoću još jednom da ponovim, takvu odluku da se nešto ukloni nisam mogla da dam ja, kao državni sekretar, već samo ministar policije”, rekla je Hrkalović iznoseći optužbe na račun nekadašnjeg direktora policije Rebića.

Pročitajte još:

Inače, Hrkalović se tereti da nije na vreme dostavila analize koje se odnose na slučaj pomenutog ubistva, a za koje se sudilo Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Njen advokat Vladimir Đukanović izjavio je nakon suđenja da je optužnica protiv njegove klijentkinje „rekla kazala“.

„Ovo danas što smo videli pokazuje da nema ničega u postupku protiv Dijane Hrkalović. Moram da priznam, uopšte mi nije jasno za šta je ona optužena“, istakao je Đukanović.

Osim Hrkalović, u ovom postupku za zloupotrebe položaja sudi se nekadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću kao i Miloradu Šušnjiću, bivšem načelniku PU Novi Sad.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, koja je inače doktor psihologije, svojevremeno je važila za desnu ruku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića. U policiju je došla u aprilu 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine.

Hrkalović se u maju 2019. godine povukli iz MUP-a, zbog, kako je saopšteno, „drugih obaveza koje će preuzeti“.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. oktobar, kada je predviđen nastavak čitanja pisane dokumentacije.

VIDEO: Dolazak Dijane Hrkalović u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar