Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sutra novi svedoci

Hronika 14. apr. 202120:42 > 23:43
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Više javno tužilaštvo u Beogradu skoro da je okončalo istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića (68), koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole, a tokom sutrašnjeg dana biće saslušani novi svedoci u ovom slučaju. Saslušanjem svedoka trebalo bi da se stavi tačka na istragu protiv Aleksića, te je samo pitanje dana kada će biti podignuta optužnica.

Kako je naš portal već pisao, prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svedoci u postupku.

Pročitajte još:

Tokom sutrašnjeg dana u Višem javnom tužilaštvu biće saslušani preostali svedoci, koji će izneti svoja saznanja o slučaju Miroslava Aleksića, koji je uznemirio javnost. Nakon toga bi trebalo da tužilaštvo podigne optužnicu i dostavi je Višem sudu u Beogradu, koji će doneti odluku da li će ona biti  potvrđena ili vraćena na dopunu.

Ukoliko bude potvrđena to jest pravosnažna, sud bi trebalo da zakaže najpre pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

Zasad nije poznato da li je reč o svedocima, u čijim slučajevima je došlo do zastare krivičnog gonjenja, ili je reč je o polaznicima Mikine škole glume.

Podsetimo, javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

Između ostalog, Aleksića je za seksualno uznemiravanje prijavila i glumica Iva Ilinčić, ali i druge devojke. Neke od žrtava saslušane su kao svedoci, jer je u njihovim slučajevima došlo do zastare krivičnog dela.

Osmelila žrtve da prijave nasilje

Inače, slučaj Miroslava Aleksića osmelio je još žrtvi da prijave krivična dela protiv polnih sloboda. Između ostalih, nedavno je i glumica Danijela Štajnfeld otkrila u tužilaštvu da ju je maja 2012. godine silovao poznati glumac Branislav Lečić.

Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

U slučaju Štajnfeld se i dalje vode predistražne radnje, odnosno tužilaštvo ispituje navode glumice. Nedavno se oglasila i glumica Merima Isaković, koja živi i radi na Novom Zelandu, koja je u velikoj ispovesti za „Nedeljnik“ ispričala da je takođe bila Lečićeva žrtva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar