Petar Đurić Foto: Nova S

Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu odredio je meru Zabranu prilaženja, sastajanja ili komuniciranja Petru Đuriću, osnivaču pokreta "Ćale, ovo je za tebe" nakon što je pre dva dana uhapšen.

„Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenom P.Đ. odredio meru Zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, s tim da je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je dalje trajanje mere opravdano“, kazali su našem portalu iz Prvog osnovnog suda.

Dodaju i da je okrivljeni upozoren da se protiv njega može odrediti teža mera ako prekrši izrečenu zabranu.

Podsećanja radi, Đurić je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako je pre dva dana saopštio MUP, P. Đ. se tereti da je tridesetogodišnjoj devojci, sa kojom je donedavno bio u emotivnoj vezi, odmah nakon raskida počeo da šalje uznemirujuće preteće i uvredljive poruke, a u jednom klubu joj je prišao i vređao je.

Takođe, kako su naveli, sumnja se da je fizički je nasrnuo na njenog druga, sa kojim je bila u društvu.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saslušalo je osumnjičenog, a zamenik tužioca predložio je Đurićev pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke, ali i kako ne bi ponovio krivično delo, ali je sud doneo meru Zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenom osobom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare