Ilustracija Foto:Shutterstock

Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 meseci zatvora Aleksandra Relića zbog ubistva Miloša Stojanovića nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji i nedozvoljeno nošenje oružja. Nakon izricanja presude ukinut mu je pritvor u kojem je bio godinu i po dana, ali mu je određena mera zabrane napuštanja stana (kućni pritvor).

Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih dela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj verenici Mariji Đurović.

Za ubistvo je dobio kaznu od osam godina zatvora, za nedozvoljeno nošenje oružja godinu i po dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina i 10 meseci zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju i sud i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je od suda da ga osudi na najveću moguću kaznu po zakonu, dok je Relićeva odbrana tvrdila da je reč o ubistvu iz nehata.

Relić je u završnoj reči pred sudom prošle sedmice rekao da mu je iskreno žao svega što se desilo, da se kaje i da nije imao nameru da ubije Stojanovića.

„Sve bih dao da vratim vreme i izbegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svestan sam težine krivičnog dela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posledice“, naveo je Relić.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar