Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Jezivi snimak dranja i ubijanja životinje od strane dva radnika kineske fabrike guma "Linglong" u Zrenjaninu, izazvao je brojne reakcije građana i udruženja za zaštitu životinja. Iz organizacija ORCA, koja se bavi pravima i zaštitom životinja, rečeno je za naš portal da su slučaj juče prijavili Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

„Ono što je treba da se zna jeste da tužiocu nije ni potrebna prijava da bi reagovao – dovoljno je da informaciju sazna iz medija i da na osnovu toga reaguje po službenoj dužnosti. Krivično delo iz člana 269 KZ je krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“, istakli su iz Udruženja.

Za ovo delo je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do 2 godine.

Oni su istakli da je ovo prva slična prijava i situacija koju su oni imali. Sada je, kako navode, sve na nadležnim organima, koji bi trebalo da reaguju.

#related-news_1

„Jedna od važnih preventivnih mehanizama jeste brza i efikasna reakcija nadležnih državnih organa – javnog tužilaštva i policije, a kasnije i suda. Očekujemo da se za ovo delo, ukoliko se dokaže njegovo izvršenje u sudskom postupku, izreke brzo i efikasno najstroža sankcija“, rekli su iz organizacije.

Posetimo, na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec, a posle naveli da je mačka.

Ipak, kompanija „Linglong“ se oglasila rekavši da je reč o ulovljenom zecu, kao i da su radnici otpušteni.

BONUS video: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram