Linglong (nazivaju je i Šandong Linglong), Zrenjanin
Foto: N1

Povodom video klipa koji se u toku jučerašnjeg dana pojavio na internetu, a tiče se dešavanja na gradilištu fabrike Linglong u Zrenjaninu, oglasila se pomenuta kompanija iz koje tvrde da su detaljno ispitali slučaj dranja životinje od strane radnika. Kako navode, na snimku nije ubijena mačka, već ulovljeni zec, a radnici su otpušteni.

„Tačno je da je pomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača, zaduženog za izvođenje radova na izgradnji fabrike. Takođe, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimka već ulovljeni zec, a ne mačka, kog je neko od lokalnih stanovnika doneo radnicima. Nakon pribavljanja činjenica o tome šta se tačno desilo, kompanija je uputila svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta.

Stav kompanije je da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su briga o životnoj sredini i životinjama jedan od glavnih postulata u našem poslovanju. Kompanija Linglong će nastaviti da brine o zajednici u kojoj posluje, trudeći se da se ovakve situacije više ne ponavljaju“, navodi se u saopštenju kompanije.

Pročitajte još:

Podsetimo, pomenuti snimak juče je osvanuo na mrežama.

Na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec, ali su potom istakli da je mačka, a što je kompanija demantovala.

BONUS video: Zaplena droge

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare