Jovan Vukotić i Raodje Živković Foto:Shutterstock/Privatna arhiva

Za sada su potvrđene sumnje da je Radoje Zvicer finansirao, a njegov odbegli rođak Radoje Živković (36), koji je uhapšen u Istanbulu, organizovao likvidaciju Vukotića.

Pretpostavlja se da je za likvidaciju angažovana ekipa iz Beograda i Crne Gore. Ubice su prišle vozilu u kome je bio Kotoranin na motociklu, a suvozač je ispalio smrtonosne hice.

Vukotić je praćen mesecima i njegovo ubistvo bilo je samo pitanje vremena.

Saznanja do kojih su došle „Novosti“ govore da iza ovog, ali i većine drugih likvidacija „škaljaraca“ stoje upravo Zvicer i Živković.

Oni se zajedno sa Slobodanom Kašćelanom sumnjiče za likvidaciju Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

Prema dobijenim informacijama za likvidacije koje su izvršene u Atini i n Krfu napadači su dobili dva miliona evra, a jedan od naručilaca je navodno i Darko Šarić.

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. Na to ukazuju i nedavna ubista, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac likvidacije Gorana Vlaovića. Obe žrtve su dovođene u vezu sa „škaljarcima“.

Do sada je bilo upitno ko tačno stoji iza likvidacije Vukotića, pošto su u tom kriminalnom miljeu česta podmetanja zavađenih ekipa.

Kotoranin, Jovan Vukotić, ubijen je u vozilu u kome se nalazila njegova supruga i ćerka, kao i vozač. Niko od njih nije povređen.

***

BONUS VIDEO: Radoje Zvicer – pokušaj ubistva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar