Oglasila se Čačanka čije su ćerke tukle vršnjakinju

Hronika 12. apr. 202113:12
Podeli:
Čačak - Pretučena devojčica
Foto: Privatna arhiva

Nakon što je obajvljena priča o desetogodišnjoj devojčici koju su, kako je tvrdila njena majka L.K. pretukle vršnjakinje u parku u Čačku, našoj redakciji javili su se roditelji maloletnica koje su učestvovale u incidentu i naveli da su L. K. i njena ćerka prve napale optužene devojčice u parku "jer nisu htele da siđu s ljuljaške"

Kako nam je ispričala M.K. koja ima dve ćerke od devet i dvanaest godina, one su sa još jednom drugaricom otišle u park da se igraju.

M. K. tvrdi da njene ćerke imaju vidljive povrede

„Ljuljale su se u parku gde imaju dve ljuljaške, a ta desetogodišnja devojčica je došla odmah nakon njih i zahtevala da siđu“ , navela je naša sagovornica. Prema njenim rečima, da se nije umešala starija sestra tog deteta, ne bi ni došlo do incidenta.

„Moje ćerke su bile izgrebane, a starija je zadobila modrice na rukama i u ruci je imala pramen kose“ , kazala je M.K., a redakciji je dostavila i izveštaj lekara specijaliste.

Ona je čak pomislila da je devetogodišnjakinji polomljena ruka, ali, na svu sreću, nije bila u pravu. Kako tvrdi, deca su bila preplašena i istraumirana.

Kako je rekla za Nova.rs, odmah po saznanju o slučaju je obaveštena policija.

„Policijski službenik je sačinio zapisnik i rekao da će ga nadležni organ uzeti u dalje postupanje“ istakla je ona.

M.D. kaže da je nakon toga pozvana od strane školskog psihologa na razgovor.

„Mislila sam da je to zbog naše prijave, međutim, ispostavilo se da su moje kćerke i njihova drugarica optužene. Pitam se kako je to moguće, budući da su njih tri doživele nasilje i sada ne smeju same ni do prodavnice“, nastavlja svoju ispovest M.D.

Ona ocenjuje da deca nisu pobegla od sestre te desetogodišnjakinje da bi im i život bio ugrožen. Potom su, priča nam, deca bila u školi i dala izjave.

„Tamo im je rečeno da trenutno ne moraju kod psihologa, da je strah normalan i da će im pomoći.

Takođe, potpisali smo i Operativni plan zaštite, a sve ovo je za mene veliki stres. Deca su mi mirna, povučena i zaista su se prvi put našle u ovakvoj situaciji. Zahtevala sam od policije da se vrate snimci sa kamera u parku kako bi se utvrdile činjenice“ , zaključila je M.D.

Druga majka, K.S. takođe tvrdi da je njena kći, koja je bila u parku sa dve drugarice, napadnuta.

„Sve je započelo verbalnim sukobom između naše troje dece i majke tog deteta L.K. One su se ljuljale i ta desetogodišnjakinja je htela po svaku cenu na ljuljašku. Ta žena ih je vređala, drala se na njih i one su otišle na tobogan. Kada su se kasnije vratile na ljuljašku mojoj kćerki je prišla sestra te devojčice, drmusala je, uhvatila je za ruku i počela da je uvija o čemu svedoče modrice sa fotografija.

Pročitajte još:

Izbezumljena sam, ne mogu da verujen da je L.K. optužila našu decu na pravdi boga. Bili smo na kolektivnom razgovoru u školi i tamo nas posavetovali da ukoliko do takvih situacija ponovo dođe odmah reagujemo i pozovemo policiju, damo deci mobilne da nas obaveste o svemu, jer njih tri sada ne smeju same ni do parka“ , ogorčeno je rekla za Nova.rs K.S.

Ona je dodala da očekuje da će nadležni organi reagovati u interesu sve dece nad kojima se vrši bilo kakvo nasilje. Podsećamo, ranije je majka desetogodišnjakinje L.K.rekla za naš portal da je njeno dete pretučeno u parku i da je došla kući preplašena, sa modricama i punim ustima peska.

Pročitajte još:

Komentari

Vaš komentar