Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Devet vaspitačica u vrtiću “Mali kapetan“ iz Čačka zaraženo je koronavirusom, izjavio je danas šef  Radnog tima za praćenje širenja epidemije dr Mihailo Luković.

Prema njegovim rečima u ovoj ustanovi  je uposleno više od četrdeset vaspitačica. Luković je ocenio da je to novo potencijalno žarište infekcije, a epidemiolozi će utvrditi šta je dovelo do toga. Prema njegovim rečima, neke aktivnosti su već preduzete, ali nije konkretizovao o kakvim stvarima se radi.

Kada je u pitanju Dom za stare „Vinijum“ u Kačulicama, Luković je naveo da nema novoinficiranih koronavirusom, te da je u toj ustanovi situacija pod kontrolom. On je istakao i da je žarište u domu za stare u Kačulicama pod kontrolom i da nema novih slučajeva oboljevanja.

Prema podacima iz Opšte bolnice Čačak, jedno lice staro 81 godinu je preminulo. U ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana su 122 pacijenta a u minulom danu primljeno je njih dvanaestoro, koliko je i upućeno na kućno lečenje. Bio je jedan transport u kragujevački klinički centar. U respiratornom centru smešteno je 12 teško obolelih, a jedan, u veoma kritičnom stanju priključen je na mehaničku ventilaciju. U minulom danu u kovid ambulanti čačanske bolnice obavljeno je 99 pregleda, od kojih 55 prvih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar