Foto: Privatna arhiva

Novosađanin Milenko Vujić opljačkan je sinoć dok je u nesvesti ležao na putu, nakon što ga je udario auto. Nesreća se dogodila juče popodne na Bulevaru Slobodana Jovanovića na Novom naselju, kada je na Vujića, koji se nalazio na biciklu, na pešačkom prelazu naleteo vozač.

„Na pešačkom je iz bočne ulice izašao auto i udario me. Pao sam i izgubio svest, a probudio sam se tek na stolu u Urgentnom centru. Ugruvan sam, imam šavove na glavi, ruka mi je otečena, ali srećom nemam lomova. Ne mogu da krivim čoveka koji me je udario, prosto, nesreće se dešavaju..“ kaže Vujić, napominjući da mu je od povreda i bolova mnogo teže pala činjenica da je opljačkan dok je ležao bez svesti na ulici.

Kako se ispostavilo, Vujiću je neko od „brižnih“ građana, koji su se zatekli na mestu nesreće i prišli da pomognu, ukrao novčanik.

„Ta činjenica najbolje govori o tome koliko smo posrnuli kao društvo, kada sam ja, ležeći u nesvesti, ostao bez novčanika. Bila je u njemu veća suma novca, ali mnogo veći problem je što su se u njemu nalazila sva lična dokumenta, kartice.. „, kaže Vujić.

On je istakao da se nada da će kradljivac novčanika biti barem „toliko ljubazan“ da mu vrati dokumenta.

„Nadam se da će ih neko naći kraj nekog kontejnera ili bilo gde. Neka im novac..“ kaže Novosađanin.

Kako navodi, već danas, onako povređen, susreo se sa birokratskim problemima u Srbiji.

„Sin me je odvezao do policije kako bih podigao pasoš koji sam još u martu produžio, a kako bih imao bar neki lični document kod sebe. Međutim, nisu mogli da mi ga izdaju bez lične karte. To što mi je ukradena nije menjalo ništa, već moram da je proglasim nevažećom, izvadim novu, pa tek onda da ponovo odem po pasoš..“, kaže povređeni čovek.

Vujić je napomenuo da se jutros čuo sa vozačem koji ga je udario auton, ali da ni on nije mogao da kaže da li je video ko ga je džepario dok je ležao u nesvesti.

„Čovek je i danas sav potresen, verujem da je juče bio u šoku. On jeste ostao na licu mesta, video je neke ljude, ali prosto ni njemu nije palo na pamet da bi neko mogao takvo nešto da uradi“, dodaje naš sagovornik.