Ilustracija Foto: N1

U Višem sudu je u Novom Sadu, usled toga što su bili sprečeni zastupnik optužbe i branilac okrivljenog za pokušaj teškog ubistva, odložen početak ponovnog suđenja zbog postupka u vezi s napadom na novosadskog policajca koji je bio na zadatku na Limanu u Novom Sadu.

U napadu je operativac ranjen nožem.

Prvostepenom presudom dvojica okrivljenih oslobođena su, jer su, po oceni suda, nedostajali dokazi, piše Dnevnik.

Ipak, jedan od njih je osuđen lane u julu, objedinjenom presudom za pokušaj teškog ubistva i prikrivanja na sedam godina i dva meseca zatvora, a drugom je odmereno, sada pravosnažnom presudom, godina dana i sedam meseci robije. Potom, odlukom Apelacionog suda, usvojena je žalba odbrane, da se podrobnije ispita, odnosno još jednom razmotri, da li je Milovan J. (22) iz Sombora počinio pokušaj teškog ubistva službenog lica, navodi dalje taj portal.

Predsedavajući velikog veća, sudija Srđan Savić je odložio, početak novog pretresa za 16. mart, kada se planira ponovno saslušanje optuženog Milovana J i veštaka sudske medicine, koje je trebalo da se održi danas.

Po navodima optužnice, Boris K. (23) i Milovan J. (22) su 21. decembra 2018. godine oko 11.30 sati na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Šekspirove ulice ušli u ozbiljan sukob sa zakonom.

Boris K. se stavlja na teret da je tada napao službeno lice pri njegovom obavljanju polova javne bezbednosti, odnosno, sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i hvatanju učinilaca, a Milovan J. je s umišljajem pokušao da liši života službeno lice pri njegovom obavljanju službe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar