Pripremno ročište u postupku protiv Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče, poznatijem kao Malčanski berberin, koji se sumnjiči da je oteo i deset dana zlostavljao 12-godišnju M. K. (12) iz Suvog Dola, odloženo je danas u Višem sudu u Nišu za 16. jun.

Pripremno ročište počelo je oko 10 sati, ali je ono ubrzo prekinuto jer je optuženi Jovanović zatražio izuzeće postupajućeg tužioca u ovom postupku.

„Optuženi je lično podneo zahtev za izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužioca Mirjane Velimirović zbog sumnje u njenu nepristrasnost. Ipak, ovaj zahtev je odmah odbijen“, rekao je za naš portal portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Pripremno ročište je potom odloženo, a nastavak je zakazan za 16. jun, kada bi Jovanović trebalo da se izjasni o krivici.

Inače, u optužnici koju je Više javno tužilaštvo u Nišu sredinom marta podiglo protiv Jovanovića zahteva se da se on „oglasi krivim za krivično delo za koje se tereti i osudi u skladu sa zakonom“. Kako se tada navodilo, Jovanoviću za ovu krivično delo preti kazna od 10 do 40 godina zatvora, odnosno doživotna robija.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović tereti se da je krajem decembra prošle godine oteo i zlostavljao devojčiću. On je uhapšen 5. januara na seoskom groblju u Malči. Inače, Jovanović je od ranije poznat policiji i iza sebe ima poduži krivični dosije. On je zbog silovanja koje je ranije počinio bio osuđivan na 10 i 12 i po godina zatvora.

Porodica zahteva maksimalnu kaznu

Aleksandra K., majka Jovanovićeva žrtve, rekla je za portal Blic.rs nakon ročišta da se sva trese od prvog susreta sa monstrumom koji joj je oteo ćerku. Takođe, devojčicini roditelji izjavili su da za optuženog zahtevaju maksimalnu kaznu zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar