vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Odbrana Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema policijskoj evidenciji slovi za vođu škaljarskog klana, juče je tokom kontrole optužnice pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda navela da njihov branjenik nije počinio utaju poreza za koju je optužen.

Osnovno državno tužilaštvo, koje predstavlja tužilac Jelena Protić, tereti Kotoranina da je kao izvršni direktor i osnivač firme „V2“ utajio 22.800 evra poreza i doprinosa. On se juče nije pojavio pred sudijom.

Advokat Damir Lekić kazao je, prema Vukotićevim tvrdnjama, da je optužnica podignuta kako bi mu odredili pritvor. Naveo je i da postoje dva različita nalaza dva veštaka ekonomske struke.

„Moram da kažem, po instrukcijama mog vlastodavca, da tužilaštvo sve ovo radi kako bi on bio u istražnom pritvoru. Akt je predat 12. januara 2021. i to baš u trenucima kad se protiv Jovana Vukotića ne vodi niti jedan drugi krivični postupak od kada se nalazi na slobodi“, istakao je Lekić.

Tužilac Protić je odgovorila na Lekićevu izjavu i naglasila da ni ona ni ODT ne rade da bi nekog stavili u pritvor, već na osnovu dokaza i zakonit način. Lekić je rekao da tužioci nisu samostalni u radu, te da za svoj rad podležu određenim uputstvima, preneo je crnogorski „Dan“.

„Navodi da se Vukotiću podnosi optužnica u situaciji kada je slobodan da bi bio u pritvoru su proizvoljni i tendenciozni. Nisam tražila određenje pritvora jer smatram da ne postoji osnov za to. Kao odgovorna i profesionalna tužiteljka radim svoj posao. Od nikoga nisam dobila uputstva“, pojasnila je tužilac Protić.

Advokat Branko Anđelić kazao je da Vukotić nije oštetio budžet države.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar