Crnogorci uhapšeni na Jahorini kažu da nisu „škaljarci“

Hronika 14. feb. 202117:55
Podeli:
Ilustracija Foto: MUP Srbije

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, koji su uhapšeni pre dva dana na Jahorini zbog sumnje da su planirali likvidaciju nekog od pripadnika kavačkog klana, negiraju da su članovi škaljarskog klana i da su na planinu došli kako bi likvidirali vođu kavačkog klana Radoja Zvicera.

Njih trojica uhapšeni su u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su prateći Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave sačekušu njenom suprugu Radoju Zviceru. U istom periodu rezervaciju na planini imao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, predvodnik najopasnije kriminalne organizacije u Beogradu i Zvicerov saradnik, međutim Belivukove planove „poremetilo“ je hapšenje njega i 20 članova njegove kriminalne grupe.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Gnusni navodi kojima se opisujemo kao članovi bliski škaljarskom kriminalnom klanu i veoma opasne osobe naneli su, ne samo nama, nego i našim porodicama ozbiljnu duševnu štetu, narušavajući nam ugled i reputaciju u društvu. Ne postoje nikakvi materijalni dokazi, zbog čega ćemo zaštitu potražiti pred sudom“, napisali su Kršić, Roganović i Sjekloća u saopštenju za crnogorske medije, prenosi Blic.

Oni su demantovali da su na Jahorinu otišli kako bi došli do Radoja Zvicera.

„Nisu tačni navodi da je motiv našeg boravka na Jahorini bio praćenje ili likvidacija bilo koga. Ističemo da nismo bili u posedu nikakvog oružja, niti opojnih droga. Nakon pretresa i informativnog razgovora sa policijom dobili smo usmeno izvinjenje, uz obrazloženje da smo se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme“, napisali su oni.

Ističu da neosnovano povezivanje sa bilo kojom kriminalnom organizacijom njihove porodice i njih dovodi u opasnost.

„Sasvim regularno smo ušli u Bosnu, svojim autom, sa pasošem i uredno iznajmili smeštaj, gde smo planirali da provedemo odmor od par dana“, tvrde Kršić, Roganović i Sjekloća, a prenosi crnogorski CDM.

Podsećanja radi, Kršić, Roganović i Sjekloća su odavno dobro poznati organima reda, a za Milanom Kršićem su bile raspisane tri crvene Interpolove poternice.

Kršić je bio na poternicama zbog razbojništava, ali i drugih krivičnih dela u Srbiji i Visbadenu.

„Utvrđeno je i da je ova osoba odslužila više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama“, dodao je izvor.

Uhapšeni Roganović jedan je od članova porodice i pripadnika manjeg crnogorskog „porodičnog“ klana Roganović. Gotovo svi muški pripadnici ove porodice bili su akteri i žrtve kriminalog rata škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već šest godina. Veći broj članova ove porodice je u ovom ratu i ubijen.

Filip Roganović je povezivan i sa Ristom Mijanovićem, koji je bio visokopozicioniran pripadnik klana i jedno vreme je, prema operativnim policijskim podacima, Roganoviću bio šef. Mijanović je inače bio akter par napada na pripadnike kavačkog klana, pa je tako jednom nasred ulice pucao na jednog od „kavača“. U septembru 2018. godine on je sa Milošem Đuričkovićem i Miloradom Radulovićem pretukao Nikolu Drecuna (inače muškarca koji je u zatvoru izbo Ranka Radulovića). Mijanovićev prijatelj Đuričković je inače brat ubijenog Radomira Đuričkovića i prijatelj Ranka Radulovića.

I treći uhapšeni „škaljarac“ dobro je poznat organima reda i to pre svega zato jer je sestrić Gorana Radomana – ubijenog pripadnika jedinstvenog škaljarskog klana, muškaraca čijim je ubistvom označen početak rata škaljarskog i, u tom trenutku tek formiranog, kavačkog klana.

Brat Gorana Radomana, Vladan Radoman, i sada je jedan od članova užeg vođstva škaljarskog klana. O njemu se ne zna mnogo, a ni u medijima nikada nije objavljena njegova fotografija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar