Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Od 13 poginulih lica u saobraćaju, na teritoriji opštine Bajina Bašta, od 2015. do kraja 2020. godine, čak sedam su bili traktoristi. To je, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, 54 odsto poginulih lica na teritoriji ove male opštine u Zapadnoj Srbiji, što je deset puta više od proseka u Srbiji.

Komisija za bezbednost saobraćaja u opštini Bajina Bašta, predložila je mere kako bi se negativni podaci bar malo ublažili. Neke od tih mera su nabavka zaštitnih ramova za traktore, kao i rotacija i tabli za označavanje sporih vozila i održavanje edukacije za traktoriste od strane Agencije za bezbednost saobraćaja.

Takođe jedna od preporučenih mera je i pojačana kontrola traktorista u saobraćaju od strane saobraćajne policije kako u naseljenim mestima tako i na seoskim putevima. Traktori koji učestvuju u saobraćaju na javnim putevima moraju imati obavljen tehnički pregled.

Prosek poginulih traktorista od ukupnog broja poginulih licu u saobraćaju u Republici Srbiji iznosi oko 5 odsto. U 2020. godini od ukupno tri poginula lica u saobraćajnim nesrećama na teritoriji Bajine Bašte, dva poginula su bili traktoristi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar