Viši sud u Novom Sadu Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Novosađaninu M.J. (84) protiv koga se u Višem sudu u Novom Sadu vodi postupak zbog optužbe da je obljubio osmogodišnjeg dečaka, produžen je pritvor do 6. novembra, tako da će na naredno ročište 16. septembra, kada se očekuje završetak glavnog pretrtesa biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi.

U dosadašnjem postupku, koji je od početka zatvoren za javnost zbog zaštite maloletne žrtve, saslušani su optuženi, svedoci, sudski veštaci, a dečak je izjavu dao putem konferencijske veze iz posebne prostorije, odnosno skrin-sobe, bez prisustva okrivljenog i drugih učesnika u postupku, pišu „Novosti„.

Pročitajte još:

Osamdesetčetvorogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 7. maja 2020. godine pod sumnjom da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš u Novom Sadu, mališana odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se tu sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta.

Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M.J., je kako se sumnja, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde ga je, kako se sumnja, osmogodišnjak oralno zadovoljio.

Dve žene šetajući tuda naišle su na užasan prizor koji ih je uznemirio, a posle nekoliko trenutaka kada su se malo pribrale, pozvale su policiju i prijavile šta su videle. Vremešni M.J. je, kako saznajemo, na brzinu navukao pantalone i mirno odatle odšetao prema naselju Liman, gde je ubrzo, na osnovu opisa i uhapšen. Prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao zbog čega ga odvode. Dečak je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio gnusni čin.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu posle hapšenja, M.J. je kako saznajemo uglavnom ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je, navodno, samo kratko rekao nešto u smislu “da bi bilo bolje da je sada mrtav”.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar