Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Ukrajinska policija objavila je danas video snimak akcije hapšenja četvorice muškaraca, koji se dovode u vezu sa pokušajem ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera juče kasno popodne u Kijevu.

Na snimku koji je objavila ukrajinska policija vidi se akcija hapšenja četvorice osumnjičenih za koje je saopšteno da se radi o državljanima Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Na policijskim snimcima se vidi trenutak dramtične potere za odbeglim napadačima noću, kao i trenutak kada su ih policijski specijalci iz jednice KORD naterali uz pretnju da će otvoriti vatru da stanu i legnu na zemlju, kada su im stavljene i lisice.

„Stavljaj ruke pozadi, ruke pozadi“ govorili su specijalci.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Na snimku se vidi gde policajci pitaju jednog od uhapšenih odakle je, a on odgovara da je iz Makedonije. Takođe na policijskom snimku se vidi i vozilo u kome su posle paljenja smarta pobegli napadači na Zvicera.

Među njima je i državljanin Srbije, čiji je snimak prikazan kao i saslušanje u policiji. Na snimku je vidljiv i muškarac koji se vidi na dva sigurnosna snimka, a koji je pucao direktno iz pištolja u Zvicera.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Ukrajinska policija rano jutros saopštila je da je na ulazu u Odesu uspela da uhapsi četvoricu stranaca, koji se dovode u vezu sa jučerašnjim pokušajem ubistva Radoja Zvicera vođe „kavačkog“ klana za kojim policija traga pune dve godine kako bi ga saslušala u vezi serije likdacija pripadnika rivalskog „škaljarskog klana“ . Policija je tom prilikom saopštila i detalje kako su uhapšeni napadači na Zvicera, ali otkriveni su i neki novi detalji o napadačima.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Nacionalna policija Ukrajine saopštila je da su četvorica muškaraca od kojih  su dvojica državljani Crne Gore, treći Srbije, a četvrti Makedonije, stigli početkom maja meseca u Ukrajinu. Policija je takođe saopštila da je za jednim o četvorice uhapšenih raspisana i međunarodna poternica zbog ubistva.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Njih četvorica po dolasku u Ukrajinu su kupili vozilo, automatsko oružje i počeli da traže lokaciju gde se u glavnom gradu Kijeva nalazi Radoje Zvicer koji im je bio meta.

Kada su otkrili su lokaciju na kojoj živi, počeli su da prate njegove navike, ponašanje i kretanje po Kijevu. Ukrajinci takođe spominju da je osim Zvicera praćena i njegova porodica.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare