Foto: Printscreen

Pokušaj ubistva Radoja Zvicera koga bezbednosne strukture označavaju kao vođu "kavačkog klana" digao je ceo region na noge, a posebno vest da su zbog pokušaja ubistva uhapšene četiri osobe dva državljanina Crne Gore, i pojedan iz Srbije i Makedonije. Snimci sa sigurnosnih kamera bili su ključni da četvorica osumnjičenih budu uhapšeni dok su pokušali da napuste Ukrajinu i prebace se u Makedoniju.

Iako se ključnim snimkom sa sigurnosnih kamera smatra trenutak, kada je pucano na Zvicera, kada je presretnut dok je trčao po elitnom kijevskom naselju, ništa manje uzbudljiv nije ni ovaj na kome se vidi kako atentatori posle pokušaja ubistva pale „smart“. Ovaj drugi snimak je otkrio mnogo toga i pomogao ukrajinskoj policiji da otkrije atentatore na Zvicera.

Sigurnosne kamere u ulici gde je ostavljen automobil „mercedes smart“, koji su koristili napadači snimala je trenutak kad su se zaustavili i kad je napadač koji je ispalio prve hice u Zvicera izašao. Kamere su zabeležile njegovo lice, iako je nosio providnu masku. Radi se o mlađem muškarcu, kome se uprkos maski vidi da ima kraću bradu i da je obučen u forenzičko odelo.

 

Prilikom pokušaja bekstva, on umalo nije nastradao jer je drugi saučesnik, koji je nosio preko lica hiruršku masku,  prerano zapalio molotovljev koktel i bacio ga unutar vozila, a da glavni atentator nije potpuno izašao iz njega, pa ga je plamen zahvatio dok je zapaljen trčao ka drugom vozilu, sa kojim su pobegli iz Kijeva i u kome su uhapšeni  danas u Odeskoj oblasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar