Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Ivan Kontić (30), osumnjičen za pokušaj ubistva Novosađanina Miljana Mandića (28), izručen je juče Srbiji iz Crne Gore, a njegov slučaj i dalje postavlja pitanje - ko štiti ovog nasilnika? Mandić je nedavno dao iskaz u Višem tužilaštvu u Novom Sadu, a advokat Borivoje Borović otkrio nam je nove detalje ovog slučaja koji i dalje potresa Srbiju i koji impliciraju da upravo MUP štiti Kontića.

Podsetimo, u noći između 23. i 24. avgusta dogodilo se brutalno prebijanje mladića u centru Novog Sada. Javnost je to saznala skoro tri nedelje kasnije, kada je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere. Policija je reagovala tek sutradan i to zbog pritiska medija. Tačnije, u ovom slučaju policija se oglasila tek dvadeset dana nakon prebijanja.

„Ovo je prvi slučaj u mojoj karijeri i slučaj uopšte u kojem je ispitivanje svedoka trajalo čak 11 sati. Ti svedoci, što se vidi i na snimku brutalnog prebijanja, stajali su i gledali šta se dešava, a na saslušanju su pričali da nisu videli ništa. Dakle, dobili su nalog da tako urade“, otkriva Borivoje Borović koji brani Mandića.

Miljan Mandić je na saslušanju izjavio da Kontića poznaje kao prijatelja svog brata.

“Kontića znam kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste i sami videli na snimku”.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Borović ističe da je pre Mandića, njegov brat dobio batine i da policija u tom slučaju nije uradila ništa, iako su dobili oružje kojim je izudaran.

„Njegov brat je pretučen štanglom. On je tu štanglu odneo u policiju, na kojoj je bilo DNK tragova napadača, koja je bila dokaz, ali nisu uradili ništa. Nisu je poslali na veštačenje, nisu uradili istragu“, rekao je Borović.

Ivan Kontić Foto: MUP

On je istakao da je svedočenje bilo sramno i da se ostali saučesnici ne terete za dela za koja bi trebalo.

„Kontićev saučesnik koji je gazio Mandića po glavi se tereti za nepružanje pomoći, umesto za ubistvo u pokušaju. A svedoci su pokušali da pomognu okrivljenom svojim lažima“, rekao nam je Borović.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Mnoge tačke u ovom slučaju, koji je uznemirio javnost naše zemlje, i dalje su misterija, a prema činjenicama koje su poznate i više nego očiglednog propusta u međusobnoj komunikaciji nadležnih institucija kao i činjenici da je Kontića policija pustila da im pobegne „ispred nosa“ sve implicira da je i ovo još jedan u nizu od onih slučajeva u kojem se vidi jasna sprega između MUP-a i kriminalaca, odnosno, državnog vrha i mafije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare