Progovorio mladić kojem je Kontić polomio ruke

Hronika 28. nov. 202009:45
Podeli:
Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Miljan Mandić (28), mladić kog je Ivan Kontić brutalno pretukao u Novom Sadu, dao je iskaz u Višem tužilaštvu u Novom Sadu u kojem je, navodno, rekao da ne zna zašto ga je pomenuti nasilnik pretukao i da ga, kako kaže, poznaje kao druga svog brata.

„Kontića znam kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste i sami videli na snimku“.

Mandića je, kako se navodi, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), koji je nakon batina pobegao u Crnu Goru u kojoj je uhapšen i u oktobru čeka izručenje u Srbiju.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Mandić je takođe izjavio da je sedeo u jednom kafiću sa prijateljem kada ga je pozvao Kontić. Tačnije, kako kaže, Kontić se pojavio na vratima kafića, pokucao na njih i pozvao ga da izađe napolje.

„Tada sam izašao napolje i on me je udario. Ostalo ste sve sami videli“, kaže Kontić.

Saslušano je još nekoliko svedoka.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Podsetimo, 24. avgusta ove godine, ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je napao Miljana. Tukao ga je dok je ovaj ležao na zemlji bez svesti. Potom ga je uzeo za ruke i počeo da ih lomi.

Nestao je odmah nakon batina, a uhapšen je u Crnoj Gori po poternici iz Srbije u naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar