Ivan Kontić Foto: MUP

Ivan Kontić (30), osumnjičeni za brutalno prebijanje mladića Miljana Mandić (28) u Novom Sadu, a koje je septembra ove godine uznemirilo javnost u Srbiji, danas je izručen Srbiji iz Crne Gore u koju je pokušao da se sakrije. O njegovom izručenju, međutim, iz nekog razloga, još uvek nije obavešteno novosadsko Više tužilaštvo, koje protiv njega vodi istragu.

Slučaj Kontić dospeo je u javnost tek nakon nekoliko nedelja od samog događaja, odnosno tek kada je snimak brutalnog prebijanja osvanuo na društvenim mrežama. Na uznemirujućem snimku, na kome se vidi kako Kontić pretučenog mladiću lomi ruke, šokirao je srpsku javnost.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Kontić je nakon prebijanja pobegao u Crne Goru, a on je danas, nešto pre devet sati, a prema rečima njegovog advokata Damira Lekića, izručen Srbiji. Portal Nova.rs uputio je pitanja Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu kako bismo saznali koja je dalja procedura za osumnjičenog Kontića, kao i kada bi trebalo da on bude saslušan, međutim, dobili smo neočekivani odgovor.

Pročitajte još...

Naime, iz Višem tužilaštva ne znaju da je Kontić izručen.

„Obaveštavamo vas da ovo tužilaštvo ne raspolaže informacijom da li je osumnjičeni Kontić Ivan izručen pravosudnim organima Republike Srbije. Ukoliko isti bude izručen, biće saslušan od strane tužioca, u sklopu istražnog postupka koji se vodi protiv njega“, rečeno je iz tužilaštva za naš portal.

Sa druge strane, advokat Borivoje Borović, koji zastupa prebijenog Mandića, kaže za naš portal da je i njemu rečeno iz tužilaštva da nisu obavešteni da je Kontić izručen.

„Tužilac mi je rekao da nije obavešten da je Kontić danas izručen našoj zemlji“, kaže on.

Borivoje Borović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

On se osvrnuo na to i kako će izgledati procedura u ovom slučaju.

„Procedura je takva da je Kontić, kao osumnjičeni, trebalo prvi da bude saslušan, pa tek onda oštećeni. Međutim, pošto on nije bio dostupan, saslušan je oštećeni i veći broj svedoka, dok su još neki predviđeni za 17. decembar, čime bi istraga praktično bila završena. Pošto Kontića sada izručuju, onda će on biti ispitan u tužilaštvu. Oštećeni ne mora ponovo da daje izjavu, jer je on saslušan“, kaže Borović.

Pročitajte još...

Podsetimo, policija je raspisala poternicu za Ivanom Kontićem zbog sumnje da je brutalno pretukao mladića M. M. (28) u Novom Sadu. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je političar Miroslav Parović objavio video-snimak na svom Fejsbuku, a na njemu se vidi kako Kontić napadnutog muškarca udara sve dok on nije izgubio svest, a potom mu lomi ruke.

Gluvi telefoni

Inače, ovaj slučaj obeležile su brojne čudne okolnosti, poput „šumova“ na vezi, odnosno relaciji, tužilaštvo-policija. Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je najpre bilo nadležno za ovaj slučaj, tvrdilo je da ih policija nije blagovremeno obavestila o celom slučaju, dok su iz novosadske policije tvrdili drugačije.

Cela situacija je kulminirala kada je donedavni šef policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić optužio Osnovno javno tužilaštvo da laže, odnosno da iznosi neistine o ovom slučaju, a potom i besramno pozvao postupajućeg tužioca Svetlanu Suvajdžić na poligraf.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar