Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Slučaj Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina", kog su pre više od godinu dana brutalno pretukli tadašnji zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, inače kum Nebojše Stefanovića, i njegov kolega Tomislav Antonijević, još jedan je u nizu onih koji dokazuju da se zakon u Srbiji sprovodi selektivno, kao i da svi oni koji su bliski sa najvišim državnim funkcionerima mogu nesmetano da rade šta im padne na pamet. U ovom očiglednom bezakonju saučestvuje i postupajući tužilac, koji do danas nije pomerio istragu sa mrtve tačke, zbog čega Pejovićev zastupnik, advokat Borivoje Borović s pravom tvrdi da je prijava "gurnuta u stranu".

Podsetimo, Papić je između ostalog u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP-u za vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali upravo i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića. Od prvog radnog dana za Papića vezivale su se brojne kontroverze. Od toga da nije kvalifikovan za funkciju na kojoj se nalazi, do toga da nikada nije pozvan na odgovornost zbog brutalnog prebijanja Pejovića. Iako je zbog toga pozvan na disciplinsku odgovornost u MUP, on nikada nije razrešen, već uredno vraćen na posao.

Prebijanje se dogodilo 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković, a razlog je bio taj što je Pejović otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca. U maltretiranju Pejovića, osim pomenute dvojice iz SBPOK-a, učestovovao je, kako je tvrdio naš sagovornik, i inspektor Aleksandar Stepanović, zvani Stepa, iz policijske stanice Voždovac. Slučaj je predat tužiocu Ivanu Sunariću koji do danas nijednom nije kontaktirao napadnutog ugostitelja, što je potvrdio i njegov advokat.

Borivoje Borović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Tužilaštvo postupa vrlo neodgovorno. Pejović nijednom nije pozvan da da izjavu. Odlazili smo u policiju, u Unutrašnju kontrolu i oni su evidentirali da je učinjeno krivično delo, ali nikom ništa. Fukcioner MUP-a je uzet pod zaštitu, a ovakav slučaj je posao za Republičkog javnog tužioca, Zagorku Dolovac. Ona bi trebalo da se bavi ovom zloupotrebom položaja, to je njen posao i tako se radi u svakoj zemlji“, kaže Borović.

Ističe da ne očekuje da će naši nadležni uraditi bilo šta u ovom slučaju i da pravde nema.

Zagorka Dolovac, Foto: Vesna Lalić

„Ne očekujem ništa od našeg pravosuđa, od Zagorke Dolovac i svih koji bi trebalo da urade svoj posao. Obratićemo se svetskoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava „Amnesty International“, jer je ovde vrlo jasno o čemu se radi, jasno je da se svi oni štite jedni druge“, kaže on.

Pejović je za naš portal ispričao koji pakao prolazi već godinu dana i naglasio da je njegov slučaj još jedan u nizu u kojem se jasno vidi sprega između kriminala i države.

„Moj slučaj spada u one koji se predaju tužiocima, a oni ne postupaju, kao Zagorka Dolovac koja javno prikriva državne zločine. Za nas koji nismo “država” nema pravde“, rekao je on. Takođe je istakao i činjenicu da je nakon policijskog maltretiranja i batina dobio opomenu od navijača Partizana koji su, kako on kaže, izlepili ceo njegov restoran istog tog dana kada je dobio batine nalepnicama Južne tribine i da su dolazili i sedeli u njegovom lokalu.

Dejan Pejović, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Isto veče kada mi se to desilo taj Goran Papić organizovao je kriminalne grupe, navijače Partizana, koji su na moj objekat nalepili nalepnice Južne tribine. Tu se videla njihova jasna sprega sa kriminalnim grupama navijača. To su uradili da me zaplaše, da mi pokažu sa kim ću imati posla, odnosno, sa kim oni imaju posla. Nije me to uplašilo, izašao sam sa pričom u javnost. Nakon toga su grupe tih navijača dolazile i sedele u restoranu, ali me niko nije dirao”, kaže Pejović.

Za Papića se takođe navodi da je kupio fakultetsku diplomu u Priboju, da je od pozicije u kabinetu ministra za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a. Takođe je navedeno i da je Goran Papić vlasnik stana u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra, a da poreklo te njegove imovine nikada nije dokazano. Takođe, vezuju ga za nikada razjašnjene afere nezakonitog prisluškivanja iza kojih je stajala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a.

Foto: N1arhiva

Inače, nakon što je Nebojša Stefanović smenjen sa pozicije ministra policije, Papić je pobegao iz SBPOK-a što je s druge strane pokazatelj rata između klanova Stefanovića i Vučića koji je eskalirao dolaskom Aleksandra Vulina na Stefanovićevo mesto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare