Jasmina Vasovic
Jasmina Vasović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Nova predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasmina Vasović danas je stupila na funkciju na svečanoj Opštoj sednici sudija tog suda.

Mandat predsednika VKS traje pet godina.

Sudiju Vasović je Narodna skupština izabrala za predsednika VKS 8. aprila, a zakletvu je pred poslanicima položila je 13. aprila, navodi se u saopštenju VKS.

Pročitajte još:

Visoki savet sudstva je 15. marta predložio Narodnoj skupštini sudiju Vasović kao kandidata za predsednika VKS, pošto joj je Opšta sednica VKS 26. februara pružila jednoglasnu podršku, javlja Tanjug.

U biografiji koju je sud dostavio medijima navodi se da je Jasmina Vasović rođena je 1969. godine u Čačku, a diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. godine.

Pravosudni ispit je položila 27. juna 2000. godine.

Pripravnički staž obavila je u periodu od 18. maja 1998. godine do 26. juna 2000. godine u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde je radila i kao sudijski pomoćnik do izbora za sudiju tog suda 27. decembra 2001. godine.

Od 10. januara 2002. godine do juna 2002. godine bila raspoređena u Odeljenje istrage, a od juna 2002. godine do jula 2003. godine u Građansko odeljenje.

U periodu od 2003. godine do 2009. godine bila je raspoređena u Krivičnom odeljenju Prvog opštinskog suda u Beogradu sve do 16. decembra 2009. godine kada je izabrana za sudiju Višeg suda u Beogradu.

U Višem sudu je najpre bila raspoređena u Odeljenje istrage, a od decembra 2011. godine u Krivično odeljenje.

Za sudiju Apelacionog suda u Beogradu izabrana je 22. oktobra 2013. godine, gde je bila raspoređena u Krivično odeljenje, da bi od januara 2015. godine postupala i u predmetima Posebnog odeljenja za organizovani kriminal.

Za sudiju Vrhovnog kasacionog suda je izabrana u oktobru 2018. godine i postupa u krivičnoj materiji.

Predstavnik je Srbije u Evropskoj pravosudnoj mreži, član je Programskog saveta Pravosudne akademije, mentor, predavač i trener na Pravosudnoj akademiji.

Učesnik je brojnih seminara iz oblasti pravosuđa u zemlji i inostranstvu, bila je član radne grupe i autor je predgovora za Zakon za suđenje u razumnom roku, autor je više radova objavljenih u pravosudnim biltenima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar