Foto: Zoran Lončarević

J. D. iz Niša sumnjiči se za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Ona se sumnjiči da je došla iz Lugana u Niš i znajući da je zaražena se sastajala sa prijateljima i slobodno šetala gradom.

U krivičnoj prijavi koju je protiv nje podneo prvi komšija, a po kojoj tužilaštvo postupa navodi se kako je ona znala da je inficirana, ali da je namerno širila zarazu po Nišu.

Policija sada utvrđuje kada je tačno Jelena Dimitrijević došla u Niš, da li joj je prilikom ulaska u našu zemlju naložena mera samoizolacije, da li je testirana i koji je rezultat testa i sa kojim osobama je bila u kontaktu. U krivičnoj prijavi se navodi da je ova Nišlijka bila desetak dana u Nišu znajući da je zaražena, a da se nakon toga vratila u Lugano i istog dana majci javila da ima simptome Kovida 19.

Takođe se napominje i da tih dana kada je Jelena Dimitrijević boravila u Nišu zvanična informacija bila da u tom gradu nema zaraženih. Prema nezvanićnim saznanjima Informera krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve bliske osobe ove Nišlijke. Zaprećena kazna za prenošenje zarazne bolesti kako stoji u krivičnoj prijavi je do 12 godina zatvora.