Foto: Printscreen MUP/video

Spektakularna akcija inspektora UKP izvedena je danas oko 14.50 ispred mini-tržnog centra u Bloku 21 na Novom Beogradu. Po pričama očevidaca, sve je izgledalo kao akcija iz filmova, maskirani policajci bacili su osumnjičenog na zemlju, uz povike i sa pištoljima u rukama. Radnici iz okolnih prodavnica i lokala počeli su da zapomažu, da bi se ispostavilo da su specijalci zaskočili pogrešnog čoveka to jest - lokalnog prodavca voća.

Scena iz akcionih filmova pretvorila se u scenu iz komedije. Po pričama stanovnika novobeogradskog Bloka 21. koji su gledali iz prve ruke ceo događaj, nastup policije bio je grub, čak i brutalan.

„Odjednom se stvorilo njih dvadesetak, za onim prslucima na kojima je pisalo UKP. Bili su maskirani, videle su im se samo oči. Bacili su mladića koga znam na pod, prišla sam i rekla im da su nešto pogrešili, ali su mi oni viknuli da se vratim u radnju“, rekla je jedna, vidno potrešena prodavačica iz mini tržnog centra u Bloku 21.

Mladić je ležao na podu, bespomoćan, dok su komšije, pa i njegov otac, pokušavali da objasne policajcima da su promašili metu, da uhapšeni mladić nema veze sa kriminalom i da je prodavac na pijaci.

„Kada su ga bacili, pritisli su ga uz pločice, skoro da su mu zube izbili. BIli su vrlo grubi, držali su pištolje u rukama. Tek kada su pogledali ličnu kartu, tek onda su shvatilii da su pogrešili. Ono što je najgore, nisu se ni izvinili za celo to poniženje“, rekao je otac mladića.

Po priči nekih stnara okolnih zgrada, policajci su pronašli paketiće sa drogom u blizini, a neki tvrde da je na kraju uhapšen i pravi osumnjičeni, dok drugi tvrde da je uspeo da pobegne. Navodno je on prošao pored tezgi na maloj pijaci i tu su policajci zamenili njega i nesrećnog pijačnog prodavca.

Pročitajte još:

Postala je praksa srpske policije da, po ugledu na američke kolege, nastupa brutalno, osumnjičene obara na zemlju, poteže oružje. Sve to je atraktivno za kameru i deluje impresivno građanima koji to gledaju. Ali, ta demonstracija sile postaje mučna kada se na zemlji, sa lisicama na rukama,  i pištoljem uperenim u glavu nađe nađe nevin čovek, kao što se danas dogodilo u novobeogradskom Bloku 21

MUP se danas nije oglašavao o ovom događaju.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za dilovanje droge u Subotici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare