Saslušanjem svedoka u Osnovnom sudu u Nišu nastavljeno je suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, optuženom da je 31. januara prošle godine službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, pri čemu je poginula Stanika Gligorijević (52), dok je pet osoba teže i lakše povređeno.

Prva je iskaz davala svedokinja koja je radila na sada uklonjenoj naplatnoj rampi Doljevac tog jutra kada se nesreća dogodila kao inkasant. Rekla je da ne bi mogla da prepozna vozača.

Kaže da je bio krupnije konstitucije, tamnog tena i u crnoj jakni, a na zahtev sudije da vozača koga je videla uporedi sa okrivljenim Dejanom Stanojevicem, koji je prisutan na ročištu, rekla je da bi mogao da bude njegove građe.

Pročitajte još...

Tvrdi da automobilima koji su učestvovali u nesreći nije prilazila i da nije videla ko je sedeo na zadnjem sedištu „škode“.

Suđenju prisustvuju i sestra pokojne Stanike Gligorijević, advokat oštećenih Božo Prelević i pravni zastupnici okrivljenog vozača „Koridora“.

Na prethodnom ročištu, 20. avgusta, saslušan je sudsko-medicinski veštak Stevan Todorović koji je veštačio Stanojevićeve povrede, podseća agencija Beta.

Prikazana su i četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac, od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, a prekida se na dva minuta, tako da se trenutak udara Babićevog službenog vozila u drugo vozilo ne vidi.

Stanojević je na prvom ročištu, održanom 22. novembra prošle godine, delimično priznao odgovornost jer je brzo vozio, ali je i naveo da je do nesreće došlo i zbog klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Prema zvaničnoj verziji niškog Osnovnog javnog tužilaštva, službeni automobil vozio je Stanojević, a Babić je, prema sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“.

Pročitajte još...

Agencija Beta podseća da su nezvanični izvori, u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da se za volanom službenog automobila nije nalazio Stanojević, već Babić.

Podsetimo, tragedija se desila 31. januara prošle godine kada je optuženi Dejan Stanojević, upravljajući službenom “škodom”, udario u “opel astru” koja je bila u traci za naplatu putarine, nakon čega se ona odbila i zakucala u zadnji deo folksvagena koji je napuštao rampu. Na licu mesta poginula je Gligorijevićeva, dok je pet osoba lakše i teže povređeno. Teške povrede zadobio je funkcioner SNS Babić, kao i Mirjana Aleksić (48), sestra nastradale Stanike.

Stanojeviću se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, a tužilaštvo je tražilo da se on kazni sa najmanje pet godina robije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare