Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bager koji treba da sruši zid ispred porodične kuće Simića u Belom Potoku u podne je krenuo u raščišćavanje terena. Na zidu stoji natpis “Danas zid, sutra kuća” i srpska zastava, a jedan od članova porodice Simić sedi na zidu. Nakon što je raščistio teren, bager je stao. Kako je rečeno našoj reporterki, "biće rušenja sigurno, samo sačekajte još malo".

Predstavnici Koridora Srbije tvrde da danas nije u planu rušenje kuće Simića, već samo zida, kako bi tuda mogao da prođe gasovod. Koridori kažu da im neće srušiti kuću dok im ne nađu adekvatan smeštaj. Braća Veljko i Željko Simić kažu da su to samo usmene garancije i traže potvrdu toga.

Takođe, predstavnici Koridora su zatražili od Simića da im dozvole da sruše zid, ali njihov pristanak na to nisu dobili.

„Mi na to ne pristajemo“, rekli su, „a ako hoćete i ako mislite da možete da rušite – vi izvolite“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Takođe, u dom porodice Simić stigla je mnogobrojna familija kako bi im pritekla u pomoć i solidarisala se sa njima. Najstariji član familije Zoran čini se da sve ovo najteže podnosi.

“Ne mogu ja na ulicu, od 1966. sam ovo gradio, decu ovde napravio, unuke odgajam”, kaže Zoran plačnim glasom i podseća nas da u ovoj kući živi osam članova porodice Simić, uključujući dve male unuke.

Simići su danas po savetu advokata podneli krivičnu prijavu protiv Koridora Srbije i Zorana Babića zbog neovlašćenog ulaska u posed i najavljenog rušenja stambenog objekta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je ranije Veljko Simić rekao za Nova.rs, sudski proces je u toku i oni po zakonu nemaju pravo da ih izbacuju dok proces traje, a upravo to rade.

„Bilo je bukvalno ovako: mi smo procenili, nećeš da uzmeš našu ponudu, mi vas sada izbacujemo”, rekao je Veljko i dodao: „Ako mi smatramo da ta cena nije ispravna mi ne moram da je prihvatimo. Drugi osnovni sud još uvek vodi postupak. Došli su pre 5 godina, od tada se sve vuče i sada dolaze i traže da se iselimo pre okončanja postupka.“

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare