Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac Branislav Lečić saslušan je u policiji pre više od mesec dana, gde je negirao navode o silovanju za koje ga je optužila koleginica Danijela Štajnfeld, nakon čega nije bilo pomaka u istrazi. Kako saznaje portal Nova.rs, Više javno tužilaštvo u Beogradu i dalje vrši provere navoda koje je glumica iznela.

Po svemu sudeći, iskazi koje su glumci dali, ipak, nisu dovoljni tužiocu za pokretanje istrage. Tužilaštvo u slučaju Štajnfeld i dalje vodi predistražne radnje, odnosno vrši dalje provere i prikuplja neophodne dokaze, te shodno tome, Lečić još uvek nema svojstvo osumnjičenog u pomenutom postupku.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs pokušao je da sazna šta se dešava sa slučajem Štajnfeld, međutim, kako nam je rečeno, i dalje su u toku provere navoda koje je glumica iznela.

Lečić je saslušan u policiji i to pre više od mesec dana, ali u svojstvu građanina. U policiji je proveo više od sedam sati i negirao optužbe za koje ga tereti glumica, dok je nakon saslušanja tvrdio da je prošao i poligraf.

Okidač za selidbu u Ameriku

Inače, o slučaju glumice Danijele Štajnfeld javnost govori od prošle godine, kada je svetlost dana ugledao njen dokumentarni film „Zaceli me“, u kojem je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije.

Istakla je da je upravo pomenuti događaj bio povod njene selidbe u Ameriku, gde i dan danas živi. Iako se mesecima spekulisalo o kome se radi, glumica je ime obelodanima tek ove godine, kada je rekla da je reč o njenom kolegi Branislavu Lečiću Leki.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumica je ranije za „Njujork tajms“ ispričala da se silovanje dogodilo maja 2012. godine u vikendici na periferiji Beograda.

Pročitajte još:

„Štajnfeld kaže da je Lečić prvo insistirao da šetaju po obližnjem parku. Posle je pretpostavila da će je odvesti kući, ali on je odvezao u pogrešnom smeru, uplašio je i rekao joj da je vodi da vidi prelep pogled na Beograd. Kada su stigli u kuću na brdu na periferiji grada, rekla je da ju je Lečić svukao i seksualno napastovao, uprkos činjenici da je plakala i više puta je rekla „ne““, piše u tekstu američkog lista „Njujork tajms“.

Podsetimo, “Njujork tajms” je naveo i da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora između Lečića i nje, koji je inače trajao oko 90 minuta. Delove razgovora objavio je i portal Insajder, a u njima se, između ostalog, čuje i da je Lečić govori da bi glumici „trebalo da bude čast što mu se svidela“.

Merima Isaković: Boli svaka koščica

Merima Isaković, koja je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije, prvi put posle 43 godine, u velikoj ispovesti za „Nedeljenik“, takođe je govorila o tome kako ju je seksualno zlostavljao glumac Branislav Lečić, dok je bila studentkinja.

Merima Isaković
Merima Isaković Foto: Privatna arhiva

„Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše“, izjavila je Isakovićeva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram