Foto: MUP Srbije, Shutterstock

Kriminalci u ratu škaljarskog i kavačkog klana ne prezaju ni od čega, a njihova brutalnost najbolje se ogleda u činjenici da neretko svoje suparnike likvidiraju pred očima žena i dece. Takav je bio slučaj likvidacije vođe škaljaraca Jovana Vukotića, koji je ubijen u četvrtak uveče u Turskoj.

Prema pisanju medija, Vukotić je ubijen naočigled supruge Maše M. i njihove maloletne ćerkice u Istanbulu.

„Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kom su bili Vukotić, njegova trudna supruga i ćerkica“, preneli su mediji.

Vukotić je slovio za prvog čoveka škaljarskog klana koji je u višegodišnjem sukobu sa kavačkom grupom. U ratu klanova, od 2014. godine, ubijeno je više od 50 osoba.

Koliko su kriminalci nemilosrdni najbolje govori činjenica da su čak trojica škaljaraca likvidirani pred porodicama. Sem Vukotića, još dvojica škaljaraca su doživela identičnu sudbinu.

Igor Dedović Foto: MUP Srbije

Možda jedan od najvećih gubitaka za škaljarski klan je likvidacija Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u glavnom gradu Grčke, Atini. To ubistvo je bilo posebno surovo, jer su Dedović i Stamatović nemilosrdno izrešetani pred očima žena i dece januara 2018. godine.

Pročitajte još:

Dedović je važio za „mozak“ škaljarskog klana, čovek koji je osmislio ne samo šverc ogromnih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu, što je osnovna delatnost klana, već je, navodno, planirao i likvidacije nekih viđenijih kavčana.

Zbog toga su ga neprijatelji i prozvali „lisica“. Ubijeni Stamatović bio je, navodno, glavni operativac klana, koji je u delo sprovodio ono što bi Dedović isplanirao.

BONUS VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar