Foto: Printscreen/YouTube/Lokalne novine

Protiv Filipa Radovanovića, aktviste vladajuće Srpske napredne stranke iz Obrenovca i člana desničarskog pokreta Levijatan, koji je automobilom uleteo u Prihvatni centar za migrante u tom gradu, podneta je krivična prijava za nasilničko ponašanje. On bi međutim, nakon saslušanja mogao da bude suočen sa istragom za mnogo teže krivično delo, u zavisnosti od prikupljenih dokaza kojima tužilaštvo bude raspolagalo.

Kako portal Nova. rs saznaje, policija je nakon hapšenja Radovanovića obavestila Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu, koje mu je odredilo zadržavanje od 48 sati. On bi trebalo da bude sutra saslušan, a zasad je protiv njega podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.

„Tužilaštvu je dostavljen snimak koji će biti pomno ispitan, kako bi se utvrdilo da li je osumnjičeni, osim nasilničkog ponašanja na osnovu kog je i zadržan u policijskom pritvoru, počinio još neko delo. Dežurni zamenik tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu o svemu je obavestio i Više tužilaštvo u Beogradu, u čijoj bi nadležnosti bilo delo rasna diskriminacija. Da li će doći do prekvalifikacije dela, odnosno da li će krivična prijava protiv Radovanovića biti proširena, biće poznato sutra nakon što on iznese odbranu – kazao je izvor portala Nova.rs.

Brojni korisnici društvenih mreža, ocenili su da je Radovanovićev potez teroristički čin, ali ni broj korisnika koji su mu pružili otvorenu podršku za ovaj vandalski čin nije zanemarljiv.

Podsetimo, iako je zvanično pripadnik druge politčke grupacije, Radovanović je veoma aktivan u podršci aktuelnoj vlasti, kako putem društvenih mreža, tako i terenskim radom.

Pre sedam dana, zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, Radovanović je učestvovao ponovonom otvaranju parkova i igrališta, koja su bila zatvorena zbog širenja pandemije koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare