Foto: Nova.rs

Dan u Požegi tužan kao i prethodni, u svom selu Velika Ježevica danas je sahranjena Jovana Jovanić (30), devojka Uroša Đorđevića (29) koji je juče sahranjen na Novom groblju u Požegi. Život je prvo izgubio on a zatim i ona, pokušavajući da ga od smrti spase. Za njim je otišla u smt, za njim ispraćena na večni počinak.

Povorke ljudi satima su dolazile u rodnu Jovaninu kuću u Velikoj Ježevici, kako bi se od nje oprostili i utehu pružili neutešnoj porodici. Posle opela deo njih, a ipak u stotinama metara dugoj koloni, pratili su Jovanu do večne kuće. Drhtaj, tuga i suze na svačijem licu, pretežak dan, juče Uroša danas Jovan ispratiše.

Foto: Nova.rs

Porodica skrhana bolom, majka otac, sestra, deda. Jole, Jole, ode meni moja Jole, sačekaće te Uroš sine…jaukala je majka… Juče su išli Uroša da prate, danas je Uroševa porodica ispratila Jovanu. Trebalo je da se orode, da familija postanu ali ih zla sudbina nesrećom sastavi.

Selo u boli, neverici, ne mogu da poveruju šta ih snađe, ode im dete na koje su ponosni bili, kome su se za svadbu spremali.

„Zar umesto venčanicu da obuče, u beli je kovčeg položiše, mesto barjaka beli krst nose, omladina umesto cveće na venčanje da im nosi, na groble ga doneše, zar onakva zlatna deca izginuše, kuku nama, ko će ovo izdržati, roditelji pusti, kukavice sinje“, šaputale su žene uzdišući i brišući suze.

Foto: Privatna arhiva

Jovana je završila Poljoprivredni fakultet, zajedno sa Urošem radila je u požeškoj Budimki. Zajedno su putovali i provodili slobodne dane, planirali uskoro da se venčaju ali ih je poslednji put koštao života. U Kremnima, u vikendici Uroševe bake, Uroša je dok se tuširao ubila struja ali i Jovanu koja je pokušala život da mu spase.

Foto: Privatna arhiva

U Požegi je juče bio Dan žalosti, žalostan je i današnji ali i dani koji dolaze, ovolika tuga ne odlazi lako. Godina koja je tek počela, donela je tragediju po kojo će je Požežani dugo pamtiti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar