Foto: Slavica Panić/Nova.rs

U zaseoku užičkog sela Kremna, Dugom Dolu, danas muk, tuga i neverica. Ugašena su dva mlada života. Dvoje mladih ljudi, U. Đ.(29) iz Visibabe i njegovu devojku J. J. (30) iz Ježevice kod Požege, koji su bili u višegodišnjoj vezi i planirali brak, sudbina je odvela pravo u smrt.

U kuću njegove babe u Kremnima, došli su da provedu praznike, da se odmore ne sluteći da će im to biti poslednje. Prema prvim informacijama mladića je struja ubila dok se kupao, devojka je stradala u želji da mu pomogne. Pronašli su ih rođaci jer ih alarmirala rodbina iz Požege pošto se čitav dan nikom nisu javljali.

U kupatilu kuće, mrtve ih je pronašao mladi rođak koga je rodbina iz Požege zvala da pita zna li šta o njima i da proveri gde su i kako su. Kada je ugledao stravičan prizor, pozvao je svog brata, a onda se okupio i komšiluk, ubrzo i Hitna pomoć i policija. Mladi rođaci nisu bili kadri da razgovaraju o tome šta su u kući videli. Šta se sinoć u Kremnima dešavalo, priča za portal Nova.rs komšija Vidosav Đurđić, koji je od kuće u koj se tragedija dogodila, udaljen oko stotinak metara.
„Ja sam  sinoć bio u kući, gledao televizor. U jednom trenutku, mislim da je bilo sinoć posle devet, krenuše da svetle automobili, kola jedna za drugim prolaze. Hitna pomoć, policija, mrtvačka kola, prođoše ovuda, izašao sam iz kuće i gledam, ne znam šta se dešava. Onda komšinica ovde zakuka, ala izgiboše deca, tada sam video da su sva ta kola ispred njihove kuće. Posle čijem da ih je ovaj dečko, njihov rođak, našao mrtve u kupatilu”, priča potrešenVidosav.

Vidosav kaže da su u Kremna došli za vikend, da ih je video u ponedeljak u popodnevnim satima, kada su prolazili pored njegove kuće dok su se vraćali iz kupovine.

„Kola su ostavili ovde, blizu moje kuće, bilo je nekog snega pa se nisu dalje spuštali. Znao sam ih, često su ovde dolazili, letos sam ih viđao, divna deca. Uroševu babu poznajem, deda mu je umro od korone pre patnaestak dana, letos smo pričali, kažu hoće Uroš da nam se ženi i eto kako se završi, tuga golema”, kaže Vidosav.

Komšije kažu da nisu slutile šta se dešava ali su juče tokom dana videli da su svetla ispred kuće upaljena, što im je privuklo pažnju ali o najgorem scenariju nisu ni sanjali.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Kada je porodica iz Požege zvala, jasno im je bilo da nešto nije u redu. Dvostrukoj smrti, koju su u kući zatekli niko se nije nadao, čitavo selo je u šoku od tragedije koja se desila.

Tačan uzrok smrti još uvek nije utvrđen ali se najviše sumnja na strujne instalacije. Da li je u pitanju bojler ili je on samo bio provodnik, utvrdiće istraga. Policija je na licu mesta izvršila uviđaj a tužilac je naložio obdukciju tela i elektro veštačenje.

Kako saznajemo, dvoje mladih ljudi radili su u istom kolektivu, u požeškoj Budimci. On je bio elektro a ona poljoprivredni inženjer. Kolege i Požezani sa tugom su primili ovu vest.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare