Foto: Shutterstock

U izdvojenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, 8. oktobra se dogodio incident kada je suprug jedne učiteljice izudarao učenicu i to na času. Osam dana kasnije, a tri nakon što je javnost saznala za ovaj incident, policija kaže da je juče dostavila izveštaj nadležnom tužiocu, a on, da će zahtev za prikupljanje određenih obaveštenja biti sledeće nedelje. Iz škole i dalje ćute, a ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za naš portal da je disciplinski postupak u toku.

Kako je portal Nova.rs već pisao, suprug učiteljice M. S. uleteo je u učionicu i napao desetogodišnju devojčicu i uputio joj pretnje. Učiteljica je, kako je preneo portal „Infovranjske“, sve vreme bila po strani i ni na koji način nije reagovala, već je, kako kažu, tek „posle časova počela da plače“.

U odgovoru portalu Nova.rs, Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da su policajci iz Policijske stanice u Surdulici nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja, po nalogu tužioca, 15. oktobra dostavili navedeni izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu kažu da je predmet jutros zaveden.

„Sada je na redu formiranje predmeta i onda se iznosi određivaču predmeta i on će staviti zahtev za prikupljenje određenih obaveštenja, a to će biti sledeće nedelje“, kažu iz tužilaštva.

Novinari portala Nova.rs već treći dan pokušavaju da dobiju komentar direktorke škole ili nadležnih, a nakon današnjeg poziva i pitanja da li možemo da saznamo kako je došlo do ovog incidenta iz škole su nam kratko rekli:

„Ne možete nažalost, izvinite ali ne dajemo komentare vezano za to. Doviđenja prijatno“, rekla nam je osoba koja se predstavila kao pravnica u ovoj osnovnoj školi.

Sa druge strane ministar prosvete Mladen Šarčević u odgovoru našem portalu naveo je da je u toku disciplinski postupak protiv učiteljice, a da je za muža angažovana policija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare