Foto:guruxox / Alamy / Alamy / Profimedia

Odgovorno lice firme "SD Trans" pedesetogodišnji D. S. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je D. S tokom 2018. i 2019. godine u više navrata podizao novac sa računa ove firme kako bi izazvao blokadu tekućeg računa i onemogućio poverioce da naplate svoja potraživanja, navodi se u saopštenju. On je, kako se sumnja, novac podizao na ime fiktivno sačinjenih računa izdatih od jedne firme za usluge točenja i preuzimanja goriva koje nije izvršeno i na ovaj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a poverioce oštetio za 77.585.074 dinara.

Kako se navodi osumnjičeni je umanjio porez na dobit pravnih lica i porez na prihod od kapitala za 2018. i 2019. godinu za firmu „SD Trans“ čime je oštetio budžet Republike Srbije za 25.329.234 dinara. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovo lice su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Poreskom upravom iz Čačka.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare