Mrtve pacijente opljačkali i u čačanskoj bolnici

Hronika 09. okt. 202114:37 > 14:39
Podeli:
Foto: N1

U Opštoj bolnici Čačak u proteklom periodu dogodilo se nekoliko krađa, a najnoviji slučajevi se tiču dvoje preminulih Ivanjičana, saznaje portal Nova.rs.

Naime muškarcu (50) iz Ivanjice ukraden je zlatni lanac velike vrednosti. On je, prema rečima našeg sagovornika, umro od posledica kardiovaskularne bolesti.

„Porodica u datom momentu nije ni razmišljala o tome, ali tek nakon nekog vremena su shvatili da im nisu vratili nakit. U svom bolu, pretpostavljam, da nisu znali ni gde se nalaze“, navodi naš sagovornik.

Pročitajte još:

Drugom Ivanjičaninu, starosti 75 godina, koji je preminuo od posledica zaraze koronavirusom nestao je telefon i novčanik u kome nije bilo mnogo novca. Međutim, kako tvrdi naš izvor, mobilni uređaj je bio velike vrednosti.

„Nije mi jasno gde nestaju te stvari od odeljenja do mrtvačnice. To je stvarno bruka i sramota za jednu zdravstvenu ustanovu. Najžalosnije je što ovo nisu usamljeni slučajevi, čuo sam da ih je bilo još. Međutim, porodice preminulih skrhane tugom nisu ni prijavljivale krađe“, ispričao je on ta naš portal. Da su ovo tačne informacije potvrdila nam je i trudnica A.M. kojoj je, kada se porodila u bolnici iz novčanika nestalo 1000 dinara.

„Verujte da nisam ni razmišljala o tome. Beba je imala infekciju, bila u inkubatoru, znam da sam imala toliko novca u, takozvanoj, kaseti gde je stajao i novčanik. Nije mi palo na pamet da se bavim time, samo mi je bilo važno da što pre odem kući, što se i dogodilo nakon petnaest dana. Kako da ne kradu od mrtvih, kada mogu i od nas živih, i to porodilja. Ovim ne želim da unizim Opštu bolnicu Čačak, ali, najgore je što se, zbog postupaka zaposlenih pojedinaca u toj ustanovi, baca ljaga na sve radnike. A ima ih predivnih. Svakako, ne treba generalizovati stvari, ali obavezno ‘očistiti žito od kukolja’. Velika je to bruka i sramota“, zaključila je naša sagovornica A. M.

Bonus video:

Komentari

Vaš komentar