Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Pet pacijenata s kovidom-19, koji su od sredine novembra do februara ove godine ležali u KB Dubrava, bili su laka meta dve zaposlene u bolnici koje su ih oštetile za 38.500 kuna.

Pročitajte još:

Dok su se građani priključeni na respiratore doslovno borili za život, medicinska sestra Dubravka L. (45) i bolničarka Marija K. (51) u odvojenim su se akcijama odlučile „pobrinuti“ za njihove vredne stvari koje su prilikom hospitalizacije imali sa sobom.

Iz posebne prostorije u kojoj su u vrećama sa imenom i prezimenom bile odložene stvari pacijenata, ali i iz njihovih ormarića uz krevet, njih dve su  ukrale novčanike s dokumentima i platnim karticama, mobilne telefone i zlatni nakit, a praznile su im račune dižući novac s bankomata i peglajući karticu.

Neki od pacijenata ubrzo su nakon tih krađa, nažalost, i preminuli ostavši u uverenju kako je bolničko osoblje koje se o njima brinulo dalo svoj maksimum. I jesu što se tiče lečenja, ali dve sestre su pritom, misleći da se krađe nikada neće otkriti, otišle korak dalje, piše Jutarnji list.

Bolničarka je prijavljena za krađu novčanika i dokumenata i kompjuterske prevare, dok će medicinska sestra odgovarati za četiri krađe novčanika, mobilnih telefona, novca, kartica i zlata koju je prodala u stanici za otkup.

Ko zna bi li ikad ova dela isplivala u javnost da se Goran M., sin preminulog pokradenog Ljubomira M., nije obratio medijima za pomoć. Uočio je da je sa računa njegova oca, 14. i 15. januara ove godine, dan nakon što je primljen u KB-u Dubrava, neko podigao 10.000 kuna u dva navrata na bankomatu u Garden Mallu, a osim toga si je i karticom kupio čizme za 300 kuna u Borovu u Sesvetama. Nakon što je to uočio i slučaj odmah prijavio policiji, u startu je, kaže, on bio prvoosumnjičeni.

„Nisu mi verovali. Mislili su da sam ja skidao novac. Kontrolisali su snimke kamera na bankomatu kad sam proveravao stanje računa. Od tada ih nisam prestao kontaktirati da pitam jesu li šta otkrili. Zvao sam i direktora bolnice Ivicu Lukšića, koji mi je rekao da ne izlazim s tim u medije jer ću baciti ljagu na bolnicu. Život mog oca dali smo bolnici na poverenje, a nismo ni pomislili da će njegovu nemoć neko iskoristiti. Još k sebi ne mogu doći od njegove smrti, a ta krađa koja je usledila je samo dodatni ekser na njegov kovčeg“, rekao je Jutarnjem Goran M. čiji je otac umro početkom feruara.

Iz sveta i regiona čitajte:

Na pitanje kako je sa bankomata dignut novac, kaže da misli da je njegovom ocu iznuđen PIN jer da ga je otac imao samo u glavi. Kad je primljen 13. februara, otac mu je bio na kiseoniku.

Čuli smo se videopozivom uveče i bio je pri svesti, a krađa je usledila dan posle, nakon čega je završio na respiratoru. Krađu ne mogu da progutam. Tužiću bolnicu, poručio je on.

U mejlu koji mi je poslao Lukšić stoji da postoji pravilnik o kućnom redu da se dokumenti i kartice ostavljaju kod kuće i da se ne nose u bolnicu. Rekao mi je da je tata trebalo sve da ostavi kod kuće. Ali to nije bilo dogovoreno lečenje, nego hitni slučaj, rekao je Goran M.

Direktor KB-a Dubrava nije bio dostupan za komentar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar