Foto: Facebook

Slučaj silovanja 11-godišnje devojčice na Kosovu od strane petorice monstruma duboko je potresao javnost u regionu. Zločin poput ovog godinama unazad nije se dogodio u regionu, a petorica osumnjičenih silovatelja nalaze se iza rešetaka. Prvoosumnjičeni silovatelj, 26-godišnji Ekrem Redžepi, od ranije je poznat istražnim organima i iza sebe ima poduži dosije.

Redžepi se pojavljuje u bazi podataka kosovske policije kao osumnjičeni za slična i druga krivična dela. Kako je Koha saopštila, protiv njega je dosad podneto čak devet optužnica.

Ipak, to očigledno nije bilo dovoljno da se nađe u zatvoru.

Portparolka prištinskog Osnovnog tužilaštva Ljaureta Uljaj je rekla da u bazi podataka Osnovnog tužilaštva u Prištini, protiv tog dvadesetšestogodišnjaka postoje krivični postupci u vezi sa krivičnim delima „teška krađa“, „šumska krađa“ i „nasilje u porodici“.

Foto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

U svim tim slučajevima, dodala je Uljaj, tužilac je podigao optužnice. U Osnovnom sudu u Prištini su naveli da su od 2019. do januara ove godine protiv osumnjičenog donete odluke o kazni, a u nekim slučajevima i propisani postupci protiv njega.

Pročitajte još:

U maju 2019. je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 400 evra za krivično delo krađe.

Samo četiri meseca kasnije, sud je odbacio optužnicu za krađu u šumi zbog apsolutne zastarelosti predmeta, prenosi Kosovo onlajn.

Isti sud je decembra 2020. osumnjičenog proglasio krivim za nasilje u porodici, osudivši ga na šest meseci zatvora i novčanu kaznu od 300 evra. U zatvor nije išao, jer je kazna bila uslovna.

Smrtne kazne za silovatelje

Bes građana Kosova se ne smanjuje ni nakon nekoliko dana od mučnog zločina. Proteklih dana održan je i veliki protest u Prištini, a veliki broj okupljenih zatražio je smrtnu kaznu za silovatelje.

Foto:Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist

Javnost u regionu i dalje je potresena slučajem silovanja 11-devojčice.

Podsetimo, tužilaštvo u Prištini ranije je objasnilo kako je došlo do stravičnog seksualnog napada.

Dok je maloletnica bila u parku, prišla su joj tri lica, gde su počeli da je maltretiraju verbalno. Oštećena je nastavila da hoda, ali je onda jedan od osumnjičenih počeo da je dodiruje.

„Tada su, prema rečima oštećene, isti nastavili da je prate i jedan od njih ju je povukao iza ćoška gde su počeli da je skidaju. Kada je žrtva počela da vrišti, pokrili su joj usta i silovali je. Oštećena je izjavila da nakon što bi jedan prekinuo, drugi bi nastavljao“, navodi se u opisu slučaja koji je sačinilo tužilaštvo.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potom je, prema njenim rečima, stiglo „pikap” vozilo sa dve osobe koje su sedele pozadi. Ona je navela da ju je na seksulani odnos primorao i vozač automobila.

VIDEO: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar