Foto: Privatna arhiva

Više mladih ljudi potuklo se 2. januara ove godine u centru Vranjske Banje u Ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca, a prema rečima brata jednog od povređenih mladića, nije tačno da je došlo do masovne tuče, već je oko petnaestak mladića brutalno napalo i pretuklo njegovog brata i njegove prijatelje dok su mirno sedeli u automobilu na šetalištu.

Napadnuta su tri mladića i dve devojčice, od kojih je jedna maloletna, a iako su mediji najpre izveštavali da je reč o masovnoj tuči, brat povređenog Kristijana J. (20) u razgovoru za portal Nova.rs ističe da je njegov brat iz čista mira brutalno pretučen palicama i izboden, najverovatnije, nožem. Kako tvrdi, njegov brat je od posledica batinjanja pao u nesvest.

„Svi pišu da je reč o nekoj masovnoj tuči, a to je laž. Moj brat je sa dva druga i dve drugarice sedeo u kolima na šetalištu u Vranjskoj Banji kada je došlo oko 15 mladića i krenuli su da ih, iz čista mira, tuku. Kristijan je izašao po cigarete kada su ga presreli, dok su njegove drugare i drugarice izvukli iz kola i krenuli da tuku. Tukli su ih palicama, čime su stigli, bez ikakvog razloga! Moj brat je zadobio brojne povrede, na sreću, sad je dobro. Tri tetive na ruci su mu iskidali, boli su ga nečim, verovatno nožem, ne može ni on da zaključi. On je od silnih batina pao u nesvest“, priča Dragoslav J. za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Kako ističe, njegov brat je sada bolje, ali su zbog svega, povređeni morali i kod psihijatra. Dragoslav J. navodi i da su huligani koji su napali njegovog brata i društvo od ranije poznati po incidentnom ponašanju.

„Nije prvi put da prave probleme. Policija je saopštila da je njih 21 učestvovalo u tuči, recite mi, kakva je to tuča u kojoj njih 20 tuče pet osoba, među kojima su i devojčice?! Oni nisu privedeni, policija ih je samo saslušala u svojstvu svedoka i to je to“, kaže ovaj čovek.

Foto: Privatna arhiva

On ističe i da već pokušava da se sve zataška, odnosno da prođe bez posledica.

„Majka jednog od nasilnika, koja radi u Domu zdravlja, priča kako su je roditelji napadnute dece napali na radnom mestu. To je apsolutna laž, nije je niko napao“, kaže Dragoslav J. za naš portal.

Kako navodi, prinuđeni su da se obrate medijima, jer, ukoliko se nastavi ovako, ceo slučaj će biti zataškan.

Podsetimo, napad se dogodio dva dana nakon Nove godine, kada su mladići i devojke pretučeni ispred prodavnice u Vranjskoj Banji. Policija je odmah izašla na lice mesta i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, po čijem nalogu se intenzivno radi na rasveljavanju svih okolnosti događaja.

Sem Kristijana J. u napadu su povređeni i Dragan M. (24), Milica M. (17), Aleksandar M. (20) i Anastasija Đ. (18).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare