Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Miroslavu Miki Aleksiću produžen je pritvor za još mesec dana da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Podsetimo, Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je za nedozvoljene polne radnje optužila glumica Milena Radulović, kojoj se ubrzo potom pridružila Iva Ilinčić i mnoge druge učenice njegove škole „Stvar srca“.

Milena Radulović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Sredinom maja, potresnu priču iznela je i Beograđanka T. S, bivša učenice škole glume Mirosalava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje, koja bi u predstojećem postupku protiv njega trebalo da bude saslušana kao svedok, ispričala je za Blic svoja traumatična iskustva iz ove škole.

– Tražio je da zažmurimo, a zatim da nam dečaci rukama prelaze po celom telu, od glave do pete. I po intimnim delovima. Sve nas je bilo jako sramota. Bila sam zbunjena i zgrožena, ali Miki nije smelo da se kaže “ne”! Mika je birao ko će s kim biti u paru. Sećam se, dečak koji je bio sa mnom zvao se Vojkan, prezime sam zaboravila. Mika nas je posle pitao da opišemo kako se osećamo. Jasno se sećam, rekla sam “jezivo”, a on je pobesneo i terao me da tačno opišem. Pokušavala sam sebi to da objasnim kao vežbu glume, jer ćemo to morati i na filmu da radimo. Tek kasnije, kada sam odrasla, shvatila sam koliko to nije normalno. Deca ne snimaju seksi scene! – priča svedokinja T. S. za Blic.

Javnost je bila zgrožena i intervjuom Biljane Mašić, Aleksićevom suprugom, koja je u emisiji „Dok anđeli spavaju“ na Sputnjiku, dva sata branila svog supruga.

Mašićeva je najpre istakla da je tek sad, četiri meseca nakon hapšenja, odlučila da progovori, jer je konačno „neko poželeo da čuje drugu stranu“. Ona je izjavila da je puno onih koji joj pružaju podršku u ovim trenucima, ali i da ima onih koji su, kako kaže, „otpali“.

„Majka jednog klinca, iz prijateljskih pobuda, poslala mi je želju za Uskrs, koja je otprilika ovakva: „Nadam se da će Mika što pre da bude na slobodi, da može da dokaže svoju nevinost“. To je koješta. Ne treba Mika da dokazuje svoju nevinost, oni su dužni da dokazuju njegovu krivicu“, rekla je ona na početku.

Istakla je da se svojom situacijom odlično nosi, ali i da veruje da će „doći dan za istinu“.

„Kada zbrojim sve, mnogo je manje njih koji su otpali, mnogo je više ljudi koji su ostali tu uz nas“, rekla je ona i onda se osvrnula na to i da su Miku optužile i devojke koje su, kako je rekla voditeljka, „oni odnegovali“.

„Nažalost da. I tu je ta jedna čudna uloga ili pozicija u kojoj se čovek nađe. Neću ja da govorim o tim devojkama ništa, ako je to možda bila namera, zbog toga što ja znam one devojke sa kojima sam ja radila, koje su uzrastale tako. Ove devojke ne znam, njihove motive ne znam, sigurno su veoma moćni, ali biće dana“, rekla je Mašićeva i dodala:

„Tvrdim da taj čovek nije ni nasilnik, ni psihopata, ni silovatelj, ni sve ono što se protekla četiri meseca provlači kroz medije koji nam čine život“.

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice. Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar