Foto: Dejan Živančević, Arhiva

Istraga protiv Miroslava Mike Aleksića se privodi kraju, datum podizanja optužnice se bliži, a samoprozvani učitelj glume suočiće se sa 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja. Sva saslušanja su završena u prošli petak, a Aleksiću je ponovo produžen pritvor do 30 dana.

Za slučaj ovog seksualnog predatora saznalo se pre tačno dva meseca kada je glumica Milena Radulović javno ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je saslušavana pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

 Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ona između ostalog i dodala da do tada nije pomislila da je tako nešto uopšte moguće.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

“Do tog trenutka nisam pomislila da je tako nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica”, rekla je ona.

Ubrzo nakon Milene, o zlostavljanju koje je preživela pričala je i glumica Iva Ilinčić. Ona je istakla da ju je Aleksić prvi put seksualno uznemiravao kada je imala 17 godina.

“Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravanje. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, rekla je ona tada.

Nakon što su njih dve javno pričale o svemu što su doživele, još devojaka prijavilo je profesora da ih je u periodu od 2008. godine do 2020. seksualno uznemiravao.

Prikupljeni su svi dokazi protiv Aleksića, a optužnica bi trebalo da bude podignuta sredinom aprila. NJemu je pritvor produžen mesec dana nakon hapšenja i sada, pre nekoliko dana na još 30 dana. Sada mu je produžen pritvor zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo. Njemu je ranije produžen pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

Aleksiću preti do 15 godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)