Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Devojčica Minja D. (15), koju su juče, u poslednjem trenutku, iz požara koji je progutao njen stan u Ulici Visokog Stevana, spasli radnici obližnjeg gradilišta, u teškom je stanju, kaže za Nova.rs prof. Milan Jovanović, direktor Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u u Zvečanksoj ulici u Beogradu.

Naime, prof. Dr Jovanović rekao je da se u pitanju duboke opekotine.

„Radi se o dubokim opekotinama pretežno III stepena, opasne su po život. Stanje je teško, ali stabilno. Mi ćemo da se trudimo svim snagama sa joj spasimo život“, kaže on.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, objavio je danas na Tviteru, da je Minji neophodan donor kože, jer je na 30 odsto tela zadobila opekotine trećeg stepena.

“Minja ima 30 odsto opekotina trećeg stepena. Moraće hitno da se operiše. Molim vas ko je u mogućnosti da donira kožu neka se javi u Kliniku za opekotine, Zvečanska 9. Pomozite Minji molim vas”, napisao je Okanović.

Prema saznanjima Nova.rs, požar koji je juče izbio u stanu solitera na 10. spratu u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu, iz kog je u poslednjem trenutku spasena tinejdžerka, prema policijskom zapisniku, najverovatnije je izazvala slavska sveća, koju je oborila – mačka. Naša saznaja potvrdio je i kompozitor Saša Milošević Mare, u stanu čije sestre se dogodio požar, i čija je najmlađa podstanrka teško povređena.

Inače, stan je u potpunosti uništen, u šta su se danas uverili naši reporteri koji su na licu mesta zatekli službenika EDB-a, koji je proveravao struju, ali i nekoliko komšija koji još uvek ne mogu da dođu sebi zbog svega što se dogodilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare