Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja objavio je danas na Tviteru, da je devojčici Minji D. (15), koju su juče u poslednjem trenutku spasli očevici iz požara koji je progutao njen stan u Ulici Visokog Stevana, neophodan donor kože, jer je na 30 odsto tela zadobila opekotine trećeg stepena.

„Minja ima 30 odsto opekotina trećeg stepena. Moraće hitno da se operiše. Molim vas ko je u mogućnosti da donira kožu neka se javi u Kliniku za opekotine, Zvečanska 9. Pomozite Minji molim vas“, napisao je Okanović

Inače, stan koji je juče goreo na desetom spratu zgrade na Dorćolu, u potpunosti je uništen. Reporteri portala Nova.rs jutros su na licu mesta zatekli službenika EDB-a, koji je proveravao struju, ali i nekoliko komšija koji još uvek ne mogu da dođu sebi zbog svega što se dogodilo, ali i zbog herojskog podviga grupe mladića sa obližnjeg gradilišta, koji su devojčicu spasili iz stana koji gori.

„Mladići su dotrčali sa sajlom za tri sekunde od kako je počeo da se oseća, sa takvim žarom, po pet stepenika su preskakali, „ajde pomozite viču“. Došli, odvaljuju vrata, ne može, pošto su vrata blindirana. Otrčali su dole, i kod komšije spasili devojku. Takva je bila brzina, žar i želja da pomognu, sve pohvale mladićima, i lepe reč, život su stavili na kocku“, objašnjava komšinicima novinarima našeg portala pri izlasku iz lifta, a da još nismo postavili pitanje.

Komšije nisu krile oduševljenje, a toliko su srećni bili, da nisu mogli da pronađu reči hvale za momke koji su spasili devojčicu.

„Ja sam stan pored, pila sam kafu sa komšinicom, kada sam videla dim na terasi, nešto se zapalilo, vidim izlazi dim pored mene. Zvonim i lupam na vrata, niko ne otvara. A onda vidim momke koji trče „kao da im je poslednje“, objašnjava komšinica.

Komšija koji se u trenutku požara nalazio na ulici, kaže da je devojčica vikala „pomoć, pomoć“, i da je onda video kako momci bez razmišljanja trče sa sajlom u rukama ka zgradi.

„Vatrogasci su došli za nekih 20 minuta, ali su imali problem da priđu, jer su kola bila na ulici a oni nisu mogli da prođu. Pristup je bio onemogućen“, navodi stanar.

Kaže da su parkirali na ulici, i da su creva vukli sve uz stepenice, jer drugačije nije moglo.

„Da su imali pristup, lako bi prišli i popeli se do šestog, sedmog sprata i lako bi prošli, ali oni su morali pešice, njih trojica četvorica su vukli ona teška creva. Drugi su išli od stana do stana i ljubazno molili da napustimo zgradu“, navodi komšija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar