Maja Popović Foto:TANJUG/BIA/ ANA GENIC

Ministarka pravde Maja Popović bila je u nenajavljenoj poseti Osnovnom sudu u Loznici, gde je razgovarala sa predstavnicima pravosudnih institucija o saobraćajnoj nesreći, koja je kod dela građana izazvala sumnju u objektivnost rada tužilačke organizacije i suda.

„Izvestili su me da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti, kao i da po svim izveštajima nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom smislu“, rekla je Popović, posle sastanka koji je, kako je dodala, realizovan u veoma kratkom roku, imajući u vidu uznemirenje građana zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Кako je navela, Loznicu je posetila zbog priče da postoje okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.

„Želim da pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa građanima i da smo odlučni u borbi, kao i da ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog dela, da niko neće biti amnestiran zbog partijske pripadnosti ili finansijskog stanja“, rekla je ministrka pravde, koja je razgovarala sa predstavnicima pravosudnih organa iz Loznice, Šapca i Novog Sada.

Sastanku su prisustvovali i tužioci – postupajući Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Višeg tužilaštva u Šapcu, kao i apelacioni tužilac iz Novog Sada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar