Milorad Mikula Petrović
Milorad Mikula Petrović Foto: Privatna arhiva

Milorad Petrović sa Uba pozvao je na društvenim mrežama ljude na ekološki protest u subotu, da bi mu onda dva dana kasnije policija upala u stan.

„Prekjuče sam kačio na Fejsbuk objavu vezanu za protest protiv Rio Tinta, drugarica i ja idemo zajedno. Nema nikakve veze sa politikom, baš sam to naglasio, idem kao običan građanin, zbog naše dece“, rekao je Petrović.

Milorad je iskazao želju da organizuje proteste i na Ubu, te je napisao da svako ko želi da učestvuje u protestu da mu se javi, kako bi se organizovali.

„Dragi Ubljani, svi ili bar većina zna šta se dešava u zemlji povodom Rio Tinta. Jesmo ‘mali’ i donekle razumem strah koji postoji u našem gradu . Da li to treba da bude prepreka, da u subotu 4.12. i mi Ubljani organizujemo neki vid protesta? Tako ćemo pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa zakonima koji samo što nisu usvojeni. Da bi sve ovo imalo smisla, da nas bude što više. Javite u inbox ako ste sigurni da smete i želite da dođete. Ako se javi izvestan broj ljudi, o vremenu i daljem planu ćete biti obavešteni. P.S. Protest nema nikakve veze sa politikom i skidanjem bilo koga sa vlasti. Protestujemo protiv dovođenja Rio Tinta u našu prelepu Srbiju“, napisao je Petrović na svom Fejsbuku.

Pročitajte još:

Međutim, juče mu se dogodio jedan neprijatni incident, kada mu je desetak policajaca sa sudskim nalogom upalo u stan.

„Juče mi je deset policajaca u uniformama, a i u civilu upalo u stan sa sudskim nalogom, pod sumnjom da se bavim prodajom oružja i opojnih sredstava. Da nije tužno bilo bi presmešno, kakva parodija. Ja nemam nikakve veze sa tim, to je jasno“, objasnio je Petrović.

Policajci su zakucali na Petrovićeva vrata samo dan nakon njegovih objava o protestu, te on sumnja da su nadležni organi upravo zbog toga i došli kod njega.

„Ja nemam baš nikakve veze sa takvim stvarima, ja se družim sa normalnim ljudima, iz ugledne sam porodice. Siguran sam da su došli zbog mog pozivanja na proteste, nema trećeg. Roditelji su mi tada bili kod kuće, kada je policija došla, oni su stariji i jako su se potresli“, kaže Petrović.

O daljim koracima, Petrović ističe da će potražiti pomoć gde god bude mogao i da mu je ona i više nego potrebna.

Sabac protest
Sukob na protestu u Šapcu Foto:FoNet/Milica Vučković

Naš sagovornik naglašava da su ovim postupkom želeli da pokažu svoju silu i nadmoć, kako bi ga prestrašili.

„Ovo se desilo meni, ali sutra može bilo kome. Došli su da pokažu da mogu, da iskažu svoju jačinu“, istakao je Milorad Petrović.

Podsetimo, ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu, 4. decembra, u 14 časova.

Jedan od organizatora Marko Oljača najavio je da će blokade biti održane u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije. Konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.

Kako je precizirao, aktivisti su potvrdili da će proteste i blokade organizovati Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.

Bonus video: Aleksandar Obradović na blokadi u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar