Aleksandar Vulin Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izdalo je skandalozno saopštenje u kome poziva ljude da, u slučaju da su sprečeni da se kreću do željene lokacije zbog zakazanih blokada, pozovu policiju. Pre ovog saopštenja, ministar policije Aleksandar Vulin unapred je najavio da će policija, u slučaju potrebe, primenjivati silu prema građanima, pa se postavlja pitanje da li je ovo saopštenje jedan od načina da se zastraše ljudi koji žele da protestuju zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Saopštenje policije prenosimo u celosti:

„Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800104103.

Pročitajte još:

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.“

Inače, za subotu su zakazane blokade puteva širom Srbije usled nezadovoljstva građana.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Prošlonedeljne proteste obeležio je izostanak reakcije policije na huligane i nasilnike koji su u Šapcu najpre bagerom krenuli na ljude, a potom ih tukli motkama i čekićima.

BONUS video: Advokati najavili protest za 4. decembar zbog spornih zakona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare