Foto: Nemanja Jovanović

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje glumcu Milanu Kaliniću povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić". Glumac se tereti za nasiličnko ponašanje na sportskim priredbama. Svedočili su Jug Radivojević, Živorad Anđelković, dok je Dragan Šutanovac odustao od svedočenja.

Kalinić je ponovo negirao krivicu, a onda se branio citirajući stihove pesme Đorđa Balaševića, „Ne lomite mi bagrenje“.

„Hteo sam da sprečim nasilje, a ne da ga sporovodim. Smatram da se postupak vodi pod pritiskom medija, jer sam ja poznata ličnost. Sve ovo bi se zaboravilo da nisam glumac i da mediji nisu toliko pisali o tome, a nisu ni bili na toj utkamici“, rekao je Kalinić između ostalog, a za kraj je citirao stihove pomenute pesme nedavno preminulog kantautora.

„Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno jer čast je čast a vlast je vlast“, rekao je Milan Kalinić.

Jug Radivojević, Palata pravde
Jug Radivojević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Njegovi svedoci bili su reditelj Jug Radivojević i Živorad Anđelković, poznat po nadimku Žika Pauk.

„Milan i ja godinama idemo zajedno na utakmice“, rekao je Radivojević i nastavio: „Ispod koša je VIP mesto, koje je predviđeno za poznate goste. Tu je bio postavljena crvena komoda u koju je seo Dalibor Krković. Potom je Marko Pavlović, portparol Zvezde prišao tom gospodinu, a on ga je udario glavom. Milan je tada uhvatio Krkovića za kragnu od jakne da bi ga pomerio. Nisam video da ga je udario“, rekao je reditelj.

I Anđelković je imao istu priču kao i Radivojević.

Živorad Anđelković, Žika Pauk, Palata pravde
Živorad Anđelković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Video sam komešanje i video da je Milan Kalinić hteo da ih razvađa“, rekao je između ostalog Živorad Anđelković.

Tužilaštvo je predložilo kaznu od 10 meseci uslovne kazne, 100.000 dinara i godinu dana zabrane prisustva utakmicama Crvene Zvezde. Presuda će biti doneta 6. aprila.

Podsetimo, pred početak derbija u aprilu 2019. godine došlo je do sukoba navijača iz VIP lože među kojima je bio Milan Kalinić. Zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare